Skip to content
Ediția de astăzi Social

EXCLUSIV: Coronavirus: Se ia în calcul scoaterea spitalului Orșova ca spital suport COVID 19

Spitalul Orșova a fost declarat spital suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS – CoV – 2 prin ordinul nr. 623/2020 al ministrului Sănătății Nelu Tătaru. Având în vedere că în județul Mehedinți nu există un număr mare de persoane care au fost infectate se ia în calcul scoaterea spitalului de pe lista unităților suport, iar cazurile să fie tratate la Spitalul Județean Mehedinți.

Prefectul județului Cristinel Pavel a declarat în exclusivitate pentru PSNews Mehedinți că decizia aparține ministerului Sănătății.

”Ministerul Sănătății este cel care ia o decizie în privința spitalului de la Orșova, singurul spital suport de la nivelul județului Mehedinți, care poate să asigure asistență medicală pentru terapie intensivă, maternitate pentru pacienții confirmați Covid-19 și care au o patologie asociată. Se urmărește evoluția cazurilor de îmbolnăviri și cel mai probabil dacă numărul va fi în scădere, se va permite îngrijirea pacienților cu alte afecțiuni.  Faptul că în Spitalul municipal Orșova au fost internate foarte puține persoane infectate cu COVID-19 este un lucru foarte bun și demonstrează faptul că la nivelul județului Mehedinți situația a fost gestionată bine, prin măsurile de izolare la domiciliu și carantinare”, ne-a declarat prefectul județului Mehedinți.

Totodată, ministrul mehedințean Virgil Popescu a declarat în exclusivitate pentru PSNews Mehedinți că a avut o discuție cu ministrul Sănătății Nelu Tătaru pentru ca spitalul de la Orșova să revină la ”normal”.

Am purtat o discuție cu colegul meu Nelu Tătaru pentru a vedea dacă este oportun să scoatem spitalul de la Orșova de pe lista spitalelor suport. Decizia va fi luată după ce DSP Mehedinți va face o evaluare. Sunt încrezător că numărul cazurilor este în scădere în județul Mehedinți și la spitalul de la Orșova se va relua activitatea pentru a beneficia de tratament și persoanele care au alte afecțiuni”, ne-a declarat Virgil Popescu.

Până miercuri, 27 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.594 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), dintre care 108 în Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.