Skip to content
Ediția de astăzi

Guvernul a decis: Zile libere pentru bugetari! 27 decembrie și 3 ianuarie!

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care vor fi zile libere 27 și 3 ianuarie.

Doamnă ministru Violeta Alexandru, sunteţi pregătită cu hotărârea de guvern privitoare la zilele de 27 decembrie și 3 ianuarie?

Violeta Alexandru: Da, domnule prim-ministru, suntem pregătiţi.

Realizator: Domnule ministru Ştefan, hotărârile de guvern cu alocările din fondul de rezervă?

Ion Ştefan: Da, domnule prim-ministru, suntem pregătiți să o introducem pe ordinea de zi.

Ludovic Orban: Aici va trebui comunicat că, și în cazul în care este acordată zi liberă pe 27, Trezoreria va lucra pe 27, domnule ministru.

Florin Cîțu: Lucrează, pentru că sistemul bancar lucrează pe 27, și atunci lucrăm şi noi. Şi va lucra până pe 31 decembrie.

Ludovic Orban: Asta înseamnă că se va lucra pe 23, 24, 27, 30 și 31. Deci nu închidem Trezoreria, fără să anunţăm, pe 20, aşa cum au făcut alţii.

Florin Cîțu: Nu închidem.

Violeta Alexandru: Domnule prim-ministru, permiteți-mi să citesc titlul proiectului de hotărâre de guvern pe care vă propun să-l includeți pe ordinea de zi suplimentară. Este vorba despre hotărârea privind stabilirea zilelor de 27 decembrie 2019 și 3 ianuarie 2020 ca zile libere. Vă mulțumesc!

Ludovic Orban: 27? Astea sunt cele două zile care fac puntea. Și recuperarea lor?

Violeta Alexandru: Și recuperarea lor se va face în funcție de organizarea fiecărei instituții, atât în zilele libere de weekend, cât și la sfârșitul programului de lucru în timpul săptămânii. Precizez că în hotărârea de guvern sunt o serie de instituții menționate de lege care își vor desfășura în continuare activitatea în program normal.

Ludovic Orban: Mulțumesc, doamna ministru! Alte acte normative? Mulțumim, mass-media!”au fost declarațiile susținute la începutul ședinței de Guvern de vineri 20 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.