Skip to content
Recent Social

Liceenii din România pot studia în SUA! Care sunt condițiile?

Licenii sunt invitați să participe la programul FLEX 2020 – 2021 prin care pot ajunge să studieze în SUA pe parcursul anului şcolar 2020-2021.

Cei care vor să plece în SUA pentru studii se pot înscrie online până pe 17 octombrie 2019 la: https://ais.americancouncils.org/flex

Programul este finanțat de către Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii și își propune să ofere liceenilor din România ocazia de a locui la familii americane și de a studia într-un liceu american pe parcursul anului şcolar 2020-2021.

Participarea este gratuită, iar prin intermediul acestor burse au ajuns în SUA zeci de liceeni români din mai multe județe ale țării, iar 35 dintre ei se află în acest moment în Statele Unite ale Americii, în state precum Washington, Texas, Colorado, California, Iowa sau Florida.

  • Programul se adresează și liceenilor cu dizabilități, în generația recentă trei dintre bursieri fiind tineri cu diverse dizabilități.

În anul şcolar 2020-2021, aproximativ 900 de liceeni din diverse ţări ale lumii vor învăța în SUA în cadrul programului FLEX.

Fiecare bursier va locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane și va studia într-un liceu american, având toate costurile acoperite prin program. La întoarcerea în România, anul de liceu petrecut în SUA poate fi recunoscut și echivalat.

Criterii de eligibilitate:

  • Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc toate condițiile de mai jos:
  •  au cetățenie română;
  •  s-au născut între 15 iulie 2002 și 15 iulie 2005;
  • sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a;
  •  studiază engleza la liceu;
  • îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Informații complete despre program sunt disponibile la adresa de email [email protected] și pe site-ul www.americancouncils.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.