Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Mehedințiul sub Cod Galben de ceață

În data de 16 ianuarie, în intervalul orar 11.00-14.00,  județul Mehedinți se află sub avertizare cod galben de ceață. Local ceață va determina reducerea vizibilității sub 200 de metri iar izolat sub 50 de metri.

În aceste condiţii, obligaţiile conducătorilor de autovehicule ce rezultă din prevederile legale sunt atât reducerea vitezei de deplasare cât şi folosirea luminilor de întâlnire care sunt menite să prevină producerea evenimentelor rutiere nedorite, precizează IPJ Mehedinți. Cei de la volan trebuie să-şi asigure o bună vizibilitate, fiind necesar ca ştergătoarele de parbriz şi instalaţia de climatizare să fie în stare perfectă de funcţionare.

Atunci când autovehiculul este imobilizat, pe timp de ceaţă, din cauza unei defecţiuni, accident sau din orice altă cauză, prezenţa acestuia trebuie semnalizată atât prin lanternele de poziţie şi cele de avarie cât şi prin folosirea triunghiurilor reflectorizante.

Pentru a nu produce blocaje in trafic, recomandam conducătorilor auto:

-să nu depăşeasca coloana de autovehicule oprite la semafor;

-să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier;

-să păstreze liber centrul intersecţiei;

-să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public;

-să nu circule la culoarea roşie a semaforului electric;

-să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autovehiculul care îl precedă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte brusc;

-să nu claxoneze inutil;

-să respecte semnalele poliţiştilor rutiere.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.