Skip to content
Ediția de astăzi

Ministrul de Interne a anunțat o nouă ordonanță militară

Ministrul Ion Marcel Vela a anunțat adoptarea ordonanței militare nr 11 care prevede, printre altele, și ridicarea măsurii de carantinare pentru orașul Țăndărei, unul dintre cele mai mari focare din țară.

„Astăzi am emis Ordonanța 11 din 11 mai 2020, care reglează unele aspecte ce țin de continuarea unor măsuri adoptate de ordonanțele militare anterioare. Primul punct: suspendarea zborurilor către Spania și din Spania, valabilă până în 14 mai inclusiv. Al doilea punct: exceptarea de la carantinare/izolare pentru personalul navigant, fluvial, maritim care vine din porturi sau țări catalogate ca zone roșii sau galbene dacă acest personal nu are simptome COVID și se încadrează în măsurile anunțate în Ordonanțele anterioare. Măsură similară pentru piloți, echipajele aeronavelor, șoferii de TIR-uri care transportă marfă. A fost aprobată solicitarea comitetului județean Ialomița de a ridica carantina pentru Țăndărei. Mulțumesc fiecăruia dintre dumneavoastră pentru tot ce ați făcut ca în aceste două luni să fim responsabili, prevăzători și să avem grijă de sănătatea noastră. Fiecare ați fost un erou, fie că ați fost medici, fie în forțele de ordine, fie că ați suferit în zone de carantină/ izolare, fie că ați trudit la locul de muncă. Urmează o perioadă grea, trebuie să o gestionăm la fel de atenți, e păcat să stricăm ce am realizat în aceste două luni. Trebuie să fim extrem de vigilenți. Coronavirusul nu intră în vacanță”, a declarat ministrul, potrivit PSNews.ro.

Declaraţia ministrului vine în condițiile în care mai sunt doar câteva zile până când starea de urgență se va încheia în România, iar Guvernul a transmis deja spre Parlament un proiect de lege privind starea de alertă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.