Skip to content
Ediția de astăzi Focus

O nouă tranșă de vaccin Astra Zeneca ajunge în România – În zilele următoare ajunge și vaccinul Johnson&Johnson

România primește noi doze de vaccin Astra Zeneca în cursul zilei de marți, 13 aprilie, iar primele doze de vaccin Johnson&Johnson ajung în țara noastră joi, 15 aprilie.
Este vorba despre 57.600 doze de vaccin AstraZeneca. Până în prezent, în țara noastră au fost recepționate 1.320.400 de doze produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 402.534 de persoane au fost imunizate cu acest tip de vaccin.
Primele doze de vaccin 𝐉𝐚𝐧𝐬𝐬𝐞𝐧 (Johnson&Johnson) ajung în România zilele următoare. Transportul va sosi joi, 15 aprilie, cu câteva zile mai devreme decât data anunțată inițial de companie. Prima tranșă conține 60.000 de doze din acest tip de vaccin. Într-o prima faza, serul va ajunge în cabinetele medicilor de familie și în centrele mobile. El va fi administrat tuturor persoanelor peste 18 ani.  Serul produs de compania americană Johnson&Johnson este administrat într-o singură doză, fără rapel și este al patrulea ser aprobat în Uniunea Europeană. Vaccinul poate fi păstrat în frigider, la temperaturi cuprinse între 2°C și 8°C, pentru o perioadă de până la 3 luni”, a anunțat Andrei Baciu – secretar de stat ministerul Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.