Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Parlamentul a avizat solicitarea preşedintelui Iohannis privind referendumul

Plenul reunit al Parlamentului a avizat, miercuri, solicitarea preşedintelui Klau Iohannis privind organizarea referendumului pe justiţie, însă avizul conţine şi unele recomandări contestate de opoziţie.

Deputatul Stelian Ion a precizat că în raportul comisiilor juridice au fost incluse recomandări care nu au fost discutate în comisii.

„Acest raport conţine o eroare materială faţă de faptul că s-a introdus o chestie care a nu fost discutată în şedinţa comisiilor juridice reunite sau este un fals foarte clar făcut cu intenţia de a bloca acest referendum”, a spus deputatul USR.

„Raportul e falsificat într-un mod grosolan, faţă de votul şi dezbaterile din comisiile reunite”, a susţinut şi prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan în plenul reunit.

Ea a solicitat eliminarea respectivelor recomandări din aviz, pentru că „încalcă legea şi reprezintă un abuz”.

Solicitarea opoziţiei a fost însă respinsă de plen.

Avizul  Parlamentului conţine câteva recomandări, în care se arată, printre altele, că, potrivit Constituţiei, amnistia şi graţierea nu pot face obiectul iniţiativei legislative a cetăţenilor, că, potrivit unei decizii a CCR, preşedintele nu poate iniţia un referendum legislativ.

Citește mai departe pe PSNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.