Skip to content
Focus Recent

Președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban: Votul final pe legea bugetului, marți în Parlament

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban (PNL), a anunțat marți, 23 februarie, după ședința Birourilor Permanente Reunite că s-a decis calendarul dezbaterilor si votului pe legea bugetului de stat si pe legea bugetului asigurarilor sociale, iar votul final urmând să fie dat săptămâna viitoare, în data de 2 martie.

Ştiţi foarte bine că decizia la nivelul coaliţiei este aceea de susţine adoptarea Legii Bugetului de stat şi Legea asigurărilor sociale de stat în forma adoptată de Guvern şi transmisă spre dezbatere Parlamentului. Suntem într-un an dificil, sunt foarte multe rigori în ceea ce priveşte bugetul pe care trebuie să le respectăm. De asemenea, trebuie să respectăm toate înţelegerile pe care le-am avut cu partenerii noştri de la nivelul UE,” a declarat Orban.

Președintele Camerei Deputaților a mai anunțat că amendamentele se pot depune până joi, 25 februarie.

Până joi la ora 10.00 se pot depune amendamente, între orele 12.00 și 16.00 joi vor avea loc în paralel comisiile permanente pentru avizarea proiectelor de lege. Comisiile reunite de buget vor începe dezbaterea pe articole după ora 16.00, după ce primesc avizele. Noi am stabilit ca și termen pentru finalizarea raportului ziua de sâmbătă, ora 14.00. Termenul de depunere a raportului a fost stabilit pentru luni, 1 martie, la ora 10.00. Dezbaterile în plen vor începe luni la ora 16.00, până la finalizare. Am prevăzut ca obiectiv că marti va fi votul final”, a declarat Ludovic Orban.

Orban anunță că liberalii nu vor depune amendamente la bugetul pe 2021.

Nu vom susține aceste amendamente. Ca să poată susține amendamente, e nevoie de susținerea coaliției. Dezbatarea are loc, dar bugetul rămâne în forma în care a fost agreat, Bugetul a fost construit pentru a pune în mișcare creșterea economică. Acest buget este în concordanță cu exigențele pe care le avem„, a declarat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.