Skip to content
Ediția de astăzi

Președintele Iohannis a anunțat că școlile intră în vacanţă două săptămâni – Ce alte măsuri vor fi adoptate

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri seara, după discuţiile de la Palatul Cotroceni cu actorii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei, că în perioada următoare vor fi instituite o serie de restricţii anti-COVID, dată fiind transmiterea comunitară extinsă a tulpinii Delta care face ca cifrele să fie din ce în ce mai alarmante.

Potrivit președintelui, românii nu ar trebui să îi creadă pe cei care spun că vaccinarea ar fi periculoasă. „Am discutat despre vaccinare, despre școli și despre restricții. Vreau să fiu foarte clar din capul locului: dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție este vaccinarea. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu e așa. Haideți să vedem ce se întâmplă în restul lumii. În vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat, restricțiile s-au relaxat. La noi s-a declanțat o adevărată catastrifă. Dragi români, dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă. Dacă vreți să nu ajungeți la spital și la ATI, vaccinați-vă. Nu îi credeți pe cei care vă mint că ar fi periculos. Singurul lucru care se întâmplă dacă vă vaccinați este că scăpați de forme grave ale bolii”, a declarat Iohannis.

Klaus Iohannis a transmis că persoanele nevaccinate vor fi suspuse unor restricții: ”Guvernul va hotărî vineri, cel târziu, ce restricții intră în vigoare. Câteva exemple: Va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând cei vaccinați sau cu legitimație de serviciu. În timpul zilei, accesul va fi permis accesul la diferite activități numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții”, a spus Klaus Iohannis.

Potrivit şefului statului, elevii din învăţământul colar şi liceal vor intra în vacanţă timp de două săptămâni.

În mod, normal, de luni ar fi vacanță pentru cei mici. S-a decis ca această vacanță să fie valabilă pentru gimnaziu și liceu. Când vorbim de protecția individuală, masca devine obligatorie peste tot, și în exterior și în interior” a spus Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.