Skip to content
Ediția de astăzi

Președintele PSD Marcel Ciolacu: Depunem moțiune de cenzură

Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a anunțat miercuri, 29 ianuarie, că vor depune moțiune de cenzură după ce Guvernul PNL și-a angajat răspunderea pe legea alegerii primarilor în două tururi.

Mâine dimineaţă (joi n.red.) vom depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Nu avem matematic numărul, dar nici Guvernul Orban n-a avut matematic când a fost învestit„, a declarat Ciolacu, miercuri, la Parlament.

Întrebat dacă are susținere pentru a trece moțiunea, Ciolacu a menţionat că în afară de UDMR nu s-a mai anunţat o altă formaţiune care ar susţine moţiunea, dar a subliniat că „sunt mai mulţi colegi care ar dori”.

Potrivit articolului 114 din Constituţie, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, este adoptată.

Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

În cazul în care Preşedintele României cere reexaminarea legii adoptate, dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.