Skip to content
Focus

Prognoză meteo: Temperaturi crescute, urmate de vreme geroasă

Meteorologii anunță că în următoarele două săptămâni vremea va fi ”schimbătoare”. Dacă în primele zile vom avea parte de temperaturi ridicate pentru această perioadă, după data de 11 februarie vremea se va răci accentuat, iar temperaturile înregistrate pe timpul zilei vor deveni preponderent negative.

În Oltenia, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit, până în data de 11 februarie, când se vor înregistra valori termice diurne medii cuprinse între 10 şi 14 grade şi temperaturi medii nocturne între 4 şi 7 grade.

După acest interval, vremea se va răci brusc şi accentuat, astfel că, în perioada 12 – 18 februarie, media temperaturilor maxime va oscila între -2 şi 0 grade, iar cea a minimelor se va situa în jurul a -10 grade.

Ulterior, în ultimele zile ale intervalului este posibilă o creştere uşoară a regimului termic, spre maxime medii de 2 – 3 grade şi minime de la -8 la -6 grade. Precipitaţii în general slabe cantitativ, local şi temporar, se vor semnala în perioada 8 – 12 februarie şi doar trecător şi izolat în restul intervalului.

Totodată, pentru o parte a județului Mehedinți este în vigoare de astăzi, luni, de la ora 12.00, până marți 9 februarie, la ora 12.00, o avertizare de cod galben de ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.