Skip to content
Ediția de astăzi Focus

Prognoza meteo: Un val de aer rece pune stăpânire pe România

Primăvara se lasă aşteptată, în timp ce vremea de iarnă continuă să ne dea bătăi de cap. Un val de aer rece pune stăpânire pe România.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), luni, 22 martie, vom avea parte tot de frig. Vremea se va menţine rece şi va fi închisă. În toate regiunile vor fi precipitaţii, mai importante cantitativ în estul, sudul si centrul ţării, predominant ploi în sud şi mai ales ninsori în rest. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în est, nord-vest şi la munte şi, trecător, în centrul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între 0….1 grad în Moldova şi estul Transilvaniei şi 10 grade pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -5 şi 2 grade, potrivit PSNews.ro

Marţi, 23 martie, conform ANM, valorile termice vor fi sub normele caracteristice perioadei în toate regiunile. Cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii, mai ales seara şi noaptea, în nord şi centru şi pe arii restrânse în rest. La munte va ninge, iar în celelalte zone vor predomina ninsorile. Vântul va avea unele intensificări, cu viteze mai mari la munte, dar şi în Moldova şi Bărăgan. Temperaturile maxime se vor situa între 0 şi 8 grade, iar cele minime între -8 şi 2 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţă.

Miercuri, 24 martie, în cea mai mare parte a ţării, vremea va fi deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie, cu precădere în cursul nopţii; temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între -10 şi -1 grad. Conform meteorologilor, cerul va fi temporar noros; în regiunile din estul, sud-estul şi centrul ţării şi în zonele montane temporar vor fi ninsori în general slabe, local în sud-vest se vor semnala mai ales ninsori şi lapoviţă, iar în rest precipitaţiile vor fi posibile doar izolat. Vântul va continua să prezinte intensificări susţinute -viscolind sau spulberând zăpada şi amplificând senzaţia de frig- în zona montană, cu rafale de peste 80 km/h pe creste, dar şi în regiunile estice şi sud-estice, în general cu 50…60 km/h; intensificări temporare vor fi şi în celelalte zone, dar pe arii restrânse şi cu viteze mai mici. Pe alocuri va fi ceaţă, iar noaptea se va produce frecvent brumă, în special în jumătatea de nord-vest.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.