Skip to content
Ediția de astăzi

PSD cere demisia urgentă a lui Orban și Tătaru

Partidul Social Democrat anunță că solicită demisia ”imediată din partea prim-ministrului Ludovic Orban și a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, pentru eșecul catastrofal în gestionarea pandemiei SARS-CoV-2”.

Social democrații susțin că tragedia de la Neamț este ”rezultatul deciziilor aberante emise de reprezentanții Guvernului, care în ultimele luni au fost mult mai preocupați de campaniile electorale și de alegeri, decât de combaterea pandemiei”.

Spitalele din întreaga țară au fost puse în situații imposibile ca urmare a creșterii accelerate a cazurilor severe de COVID-19, iar DSP-urile au fost incapabile să țină pasul cu avizarea reamenajărilor urgente la care erau nevoiți să recurgă medicii pentru a-i putea trata pe toți pacienții, indiferent de locurile disponibile, așa cum îi obliga tot Guvernul printr-un Ordin emis de Departamentul pentru Situații de Urgență. Tragedia de la Piatra Neamț ar fi putut fi evitată dacă miniștrii Guvernului Orban nu ar fi blocat funcționarea noului Spital de la Lețcani unde în seara tragediei erau disponibile peste 100 de paturi ATI”, se arată într-un comunicat al PSD.

Care, a fost transmis la scurt timp după ce, la nivel județean, aproape toate forțele politice au cerut demisia imediată a lui Ionel Arsene, președinte PSD CJ Neamț, în subordinea căruia se află spitalul unde s-a petrecut tragedia.

Ionel Arsene a făcut prea mult rău pentru a mai putea fi parte a oricărei decizii cu privire la Spitalul Județean de Urgență Neamț. Consecințele deciziilor lui au fost tragice pentru nemțenii care și-au găsit sfârșitul în locul în care ar fi trebuit să fie salvați. Pentru familiile lor. Pentru cadrele medicale rănite. Pentru toți cei care se zbat acum între viață și moarte. Pentru toți locuitorii Neamțului care îl plătesc, din taxele și impozitele lor. Pentru toți aceștia, Ionel Arsene este un călău. Să-l girăm pe Arsene cu prezența noastră astăzi ar însemna să ne facem parte a unui viitor macabru în care astfel de tragedii se pot întâmpla oricând. Ar însemna să le întoarcem spatele tuturor nemțenilor care știu situația spitalului și cine l-a transformat într-un cimitir pentru oamenii bolnavi. Ar însemna să ne așezăm la masă cu vinovatul moral pentru moartea a 10 oameni. Nu, nu vom face asta. Arsene conduce spitalul de 5 ani și, doar în ultimul an, i-a numit manageri ai SJU pe Codruț Munteanu, Alexandru Juncu, Toader Mocanu, Florin Apostoaie, Silviu Verzea și Lucian Micu. Ar fi trebuit să ne consulte atunci când a inventat posturi și concursuri driblând legea pentru a-i oferi recompense în dar domnului Micu (iar Lucian Micu nu este singura slugă a lui Arsene pusă pe poziții cheie și bani grei în acest județ). Dacă ar fi întrebat pe cineva atunci, i-ar fi spus că face o greșeală uriașă numind un om care, după tragedie, spunea pe toate posturile de televiziune că cei care au murit arși “erau oricum în stare gravă”. Domnilor Arsene și Micu, să vă uitați în ochii copiilor și fraților celor care au pierit în explozie și să le spuneți asta! Să le spuneți asta medicilor care au suferit arsuri încercând să-I salveze pe cei “care erau oricum în stare gravă”! Să spuneți asta unei țări întregi care e acum îngrozită de ideea că ar putea ajunge într-o secție de ATI în spitale administrate de călăi roșii, neștiind dacă se mai întorc vreodată acasă. (…)Și vă cerem public, domnule Arsene, să vă prezentați demisia de onoare din funcția de președinte al Consiliului Județean”, este mesajul transmis de liberalii de la Neamț.

PRO România nu intră în jocurile politicianiste ale celor care aruncă vina de la unul la altul fără a-și asuma prezentul și viitorul, încercând să șteargă trecutul. (…) Nu o să venim la Consiliul Județean să negociem politic instalarea unui alt politruc la conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. În concluzie, domnule Ionel Arsene, așteptăm să vă asumați tragedia de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și să vă dați demisia de onoare pentru că aveți pe conștiință victimele tragediei Colectiv II. AJUNGE”, a fost mesajul transmis de coordonatorul PRO România Neamț Liviu Harbuz.

Decizia PMP este de a nu participa astăzi la această întâlnire”, a transmis și președintele PMP Neamț Bogdan Gavrilescu.

USRPLUS Neamț, alături de celelalte forțe politice, a primit invitația de la Ionel Arsene – președintele CJ Neamț, pentru a ne consulta mâine dimineață în numirea unui nou manager la Spitalul Județean Neamț unde sâmbătă seara au murit 10 persoane. Nu vom merge la această întâlnire, nu în aceste condiții. Refuzăm să cădem pradă unei mișcări mârșave electorale. Politizând în continuare o tragedie, fără legitimitate, PSD invită la negocieri. Mai mult, „invită la unitate” și „se adresează oamenilor”. Ionel Arsene este omul care a numit un management dezastruos la spital în ultimii 4 ani. Unde erau unitatea și umanitatea când au fost numiți politic 8 manageri interimari într-un an? Arsene este parte a decidenților care au politizat această instituție care este acum în plin haos. USRPLUS îi cere demisia lui Ionel Arsene. De mâine ar trebui să plece de la conducerea CJ. Nu mai are legitimitate”, coordonatorul USR – PLUS Neamț Iulian Bulai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.