Skip to content
Administrație locală

RECTIFICARE DEZASTRUOASĂ PENTRU MEHEDINȚI

Mult promisa și așteptata rectificare bugetară, în care primăriile din județul Mehedinți își puneau ultima speranță, este una sumbră. SUMELE ALOCATE DIN IMPOZITUL PE VENIT SI DIN SUME DEFALCATE DIN TAXA PE VALOAREA ADAUGATA PENTRU ECHILIBRAREA BUGETELOR LOCALE ÎN ANUL 2018”, nu înseamnă pentru primarii din Mehedinți decât un coșmar .

În momentul în care impozitul pe venit a scăzut de la 16 la sută, la 10 la sută, mulți primari din județul  Mehedinți au protestat vehement, deoarece au intuit faptul că le vor scădea alocările bucetare. Tot atunci, pentru a-i liniști, Guvernul României le-a promis că la prima rectificare bugetară le va echilibra bugetele locale  corespunzător.  Ce s-a întâmplat în realitate, se numește dezastru! Un document oficial emis de Ministerul de Finanțe atestă clar că multe dintre primăriile județului Mehedinți primesc zero lei, iar altele vor rămâne în fundul gol, deoarece rectificarea este negativă, adică vor trebui să dea banii înapoi.

În județul Mehedinți există 66 de unități administrativ teritoriale, mai exact 2 municipii, 3 orașe și 61 de comune. Municipiul reședință de județ, Drobeta Turnu Severin, nu primește la acestă așa-zisă rectificare niciun leu, în timp ce municipalitatea are conturile blocate din cauza arieratelor către firma ce a furnizat păcura necesară încălzirii în sistem centalizat din iarna 2017 – 2018.

Cel de-al doilea municipiu al județului, Orșova, nu numai că nu va primi bani, dar s-a ales cu o rectificare negativă în cuantul de 16 mii de lei. Alte două comune, Breznița-Motru și Dubova, au rectificări negative ale bugetului, de câte 3 mii de lei fiecare.

Comunele Gogoșu și Oprișor sunt trecute pe listă, de asemenea cu zero lei. O serie de alte comune mehedințene, precum Bîcleș, Dumbrava, Vînjuleș și Vlădaia, primesc sume derizorii, cuprinse între 2.000 și 6.000 de lei.

În total, rectificarea prin echilibrare a bugetelor locale aduce în județul Mehedinți suma de 2.989.000 de lei din  sume alocate pentru asigurare buget minim de funcționare  și suma de 11.718.000 de lei, din sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.