Skip to content
Ediția de astăzi Focus

Schimbare radicală a vremii: Frigul pune stăpânire pe România şi se reîntorc ninsorile

Începând de marţi, frigul pune stăpânire pe România, meteorologii anunţând scăderea temperaturilor în regiunile sudice, ploi slabe şi ninsori la munte. Conform ANM, luni, 29 martie, vremea se va răci şi în regiunile sudice şi sud-estice, astfel că în cea mai mare parte a ţării se vor înregistra valori termice uşor sub normele climatologice.

În nord-vestul, nordul şi centrul ţării, nebulozitatea va fi în general persistentă şi, pe arii restrânse, se vor semnala ploi slabe, iar în zona montană, local precipitaţii mixte.

În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros, iar cu o probabilitate mai ridicată în Muntenia şi Dobrogea, îndeosebi după-amiaza şi seara, pe alocuri se vor semnala averse slabe, potrivit PSNews.ro

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, în special ziua, în est şi în extremitatea de sud-vest, precum şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 7 grade în Dealurile de Vest. Pe arii restrânse se va semnala ceaţă, iar în depresiunile intramontane vor mai fi condiţii de brumă.

Marţi se face şi mai frig. Temperaturile vor fi mai scăzute decât normal la sfârşitul lunii martie, anunţă meteorologii. Cerul va avea înnorări temporare şi local vor fi ploi de scurtă durată, în special în jumătatea estică. La munte, la altitudini mari, se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar seara şi noaptea în partea de sud-est a teritoriului vor fi posibile averse de măzăriche.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă şi în regiunile sud-estice -în special pe litoral şi în deltă.

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 14 grade, uşor mai ridicate în sud-vest; minimele termice vor fi cuprinse între -1 şi 6 grade, mai mici în depresiunile intramontane, până la -4 grade. Spre sfârşitul intervalului, vor fi condiţii de brumă în centru şi în nord-est.

Miercuri, în ultima zi a lunii martie, vremea se va menţine mai rece decât normal în această perioadă din an în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8 şi 15 grade, iar cele minime între -8 grade în depresiunile intramontane şi 5…6 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi parţial noros, vor fi ploi slabe local în Dobrogea şi izolat şi trecător în celelalte regiuni, iar la altitudini mari la munte vor fi posibile precipitaţii mixte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări ziua în regiunile sud-estice, cu viteze mai mari, de până la 55…60 km/h, în Dobrogea şi izolat în zona montană înaltă. Spre dimineaţă se va semnala pe arii restrânse ceaţă şi izolat, în centru, în est şi în dealurile sudice, se va produce brumă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.