Skip to content
Ediția de astăzi Focus

Se deschid 130 de cabinete noi pentru vaccinarea anti-Covid. De când se pot face programări

Începând de luni, 1 martie, 130 de cabinete noi, 2 dintre  vor deveni operaționale pentru vaccinarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTec, iar în următoarele 20 de zile se vor putea vaccina în aceste cabinete 156.000 de persoane, a anunțat vineri Comitetul de coordonare a vaccinării.

Conform sursei citate, capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi, iar programările pentru vaccinare vor putea fi făcute de sâmbătă, 27 februarie. Reamintim că în această etapă se pot vaccina persoanele cu boli cronice, cele cu vârsta peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități, potrivit PSNews.ro

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

omitetul de coordonare a vaccinării mai anunță că vaccinarea personalului didactic continuă la nivel național, până în 10 martie, precum și vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidențiale, medico-sociale și a persoanelor fără adăpost. De asemenea, în paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșele curente, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București, scrie hotnews.ro.

De la debutul campaniei de vaccinare, România a primit 2.152.949 de doze de vaccin, din care până joi, 25 februarie, fuseseră distribuite 1.439.111, iar în stoc sunt 713.838 de doze.

Defalcat, situatie este următoarea:

Doze de vaccin primite de la Pfizer : 1.509.749

Moderna: 157.200

AstraZeneca: 486.000

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.