Skip to content
Ediția de astăzi

Social democrații ar putea ataca la CCR bugetul pe 2020

Social democrații se reunesc în ședința CEX pentru a decide dacă vor sesiza la CCR bugetul pe care își angajează răspunderea pe bugetul pe 2020.

Săptămâna trecută, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spunea că partidul ar putea ataca la Curtea Constituţională legea bugetului, după asumarea răspunderii în Parlament, o decizie în acest sens urmând să fie luată în cadrul acestui Comitet Executiv Naţional.

În ceea ce priveşte o eventuală sesizare la Curte, e o decizie politică pe care doresc să o iau în cadrul partidului şi o să vorbesc cu colegii mei astăzi să facem un Comitet Executiv în principal cu această temă în ziua de luni, deci în termenii constituţionali”, declara Marcel Ciolacu.

Întrebat şi dacă cu acel prilej se va discuta şi despre o eventuală moţiune de cenzură, liderul PSD spunea: „Nu este nimic exclus, cred că ar fi cea mai stufoasă moţiune de cenzură, dar în acest moment, matematic vorbind, există o majoritate”.

Potrivit articolului 114 din Constituţie, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, este adoptată.

Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.