Skip to content
Ediția de astăzi Social

Studiu: 40% dintre elevii din mediul rural nu au participat la ore online

proximativ 40% dintre elevii din mediul rural nu au participat la ore online, iar doar 64% dintre cadrele didactice au organizat ore online, relevă o cercetare realizată de Fundația World Vision România.

36% dintre cadrele didactice au trimis și exerciţii prin telefon, Whatsapp, Messenger ori teme printate copiilor, pentru că aceştia nu aveam mijloace de conectare online, potrivit PSNews.ro

Potrivit studiului, peste 55% dintre părinţii din mediul ruralnu au un dispozitiv digital pentru fiecare elev din familie, iar 8% dintre respondenți afirmă că nu dețin niciun dispozitiv care să-i permită copilului să-și continue educația acasă.

Doar 20% au afirmt că în familiile lor copiii au urmărit emisiunile Teleşcoala organizate de Ministerul Educaţiei. Motivul invocat de 8% a fost că nu au avut televizor care să le permită să urmarească emisiunea, proporția atingând valori foarte mari în Cluj (22 %) și Vaslui (15%), scrie hotnews.ro.

Partea calitativă a cercetării World Vision România a constat în interviuri telefonice cu 62 de directori de școală din mediul rural, din comunitățile în care Fundația activează.

Conform directorilor, noul an școlar va începe sub următoarele auspicii:

1 din 4 şcoli nu are conexiune la Internet.

9 din 10 şcoli nu au laptop/ PC/ tablete pentru educația digitală.

87% dintre directorii de școală cred că învăţarea online nu mai trebuie extinsă.

60% dintre ei cred că procesul educațional va fi afectat din cauza pandemiei și materia trebuie reluată

16% cred că starea emoțională a elevilor va fi afectată

12% cred că riscul de analfabetism va crește ca urmare a crizei COVID-19.

Potrivit studiului, viaţa pentru copiii din mediul rural s-a înrăutăţit considerabil în perioada pandemiei. Peste 60% dintre părinţi nu au lucrat, iar 40% dintre cei chestionați nu au reuşit să asigure deloc sau au asigurat parţial alimentele, medicamentele sau produsele de igienă.

Cercetarea a fost realizată de World Vision România în perioada 10 mai – 27 iunie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.