Skip to content
Ediția de astăzi Recent

UDMR anunţă că susţine organizarea alegerilor anticipate cu o săptămână înaintea alegerilor locale

Reprezentanţii UDMR anunţă că formaţiunea politică susţine organizarea de alegeri parlamentare anticipate, însă doreşte ca acestea să nu se desfăşoare concomitent cu alegerile locale, ci cu o săptămână înainte.

”Suntem pregătiţi să mergem oricând în faţa alegătorilor noştri. Dacă este necesar, putem cere încrederea comunităţii noastre chiar mâine. Prin urmare, recomandăm ca alegerile anticipate să fie înainte de cele locale.  Astfel ar trebui să avem alegeri parlamentare anticipate în 14 iunie, iar alegeri locale în 21 iunie”, au anunţat reprezentanţii UDMR sâmbătă după amiază, la finalul şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali care a avut loc la Cluj.
Oficialii formaţiunii maghiare justifică susţinerea pentru alegerile anticipate arătând că „acest pas este necesar deoarece actualul Guvern nu are majoritate în Parlament şi poate guverna prin Ordonanţe de Urgenţă şi asumarea răspunderii”.
„Este nevoie de o guvernare stabilă. Alegerile parlamentare anticipate nu numai că oferă ţării o jumătate de an de câştig, ci şi oportunitatea de a începe să ne dezvoltăm fără întârziere, deoarece din 2012 suntem într-o continuă criză guvernamentală, 9 guverne s-au perindat la conducerea ţării de la căderea Guvernului Ungureanu” arată reprezentanţii UDMR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.