Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, marcată la Drobeta-Turnu-Severin

Astăzi, 1 octombrie, la Palatul Culturii „Teodor Costescu” din municipiul Drobeta-Turnu-Severin a fost celebrată Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Bucuria și emoția sunt doar câteva din sentimentele care i-au curpins pe cei prezenți. Deschiderea evenimentului a fost făcută de președintele Consiliului Județean al Pensionarilor și al Persoanelor Vârstnice Mehedinţi.

„În fiecare an, la 1 octombrie, este marcată Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, pentru promovarea drepturilor acestora, dar și pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii. Organizația Națiunilor Unite a stabilit în cadrul sesiunii din februarie 1991 ca pe data de 1 octombrie să fie sărbătorită Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.”, a declarat Sandu Croitoru, președinte al Consiliului Județean al Pensionarilor și al Persoanelor Vârstnice Mehedinţi

De asemenea, la eveniment a fost prezent și un reprezentant al Primăriei Drobeta-Turnu-Severin, care s-a adresat celor prezenți. 

„Niciodată administația locală nu a închis ușa persoanelor vârtnice cu experiența pe care o au în spate și cu sfaturile pe care ni le-au dat. Din partea administrației locale, la mulți ani, multă sănătate!”, a transmis Aurel Vlăduț, șef al Biroului de Comunicare din cadrul Primăriei Drobeta-Turnu-Severin

Activitatea a continuat cu un spectacol de folclor, unde invitatul special a fost Cristian Bănățeanu, acompaniat de Orchestra Lăutarii Mehedințiului. Cei prezenți au fost profund impresionați de momentele pregătite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.