Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Exercițiul privind intervenţia în cazul unui accident de aviaţie civilă

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a  organizat un exerciţiu intern judeţean privind intervenţia în cazul unui accident de aviaţie civilă produs în mediu împădurit, pe raza comunei Prunişor.

Conform scenariului exerciţiului, în jurul orei 10.00, pilotul unui aparat de zbor tip Charter cu 20 de pasageri la bord, în urma unei defecţiuni la motor a încercat să execute de urgenţă o aterizare forţată pe aerodromul din localitatea Gîrniţa, de pe raza judeţului Mehedinţi, însă manevra nu a fost una reuşită, iar aeronava s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din imediata apropiere, pe raza U.A.T. Prunişor.

În baza coordonatelor transmise de Centrul de Coordonare SAR ROMATSA, sub coordonarea comandantului acţiunii de la faţa locului, echipaje mixte formate din pompieri, jandarmi, poliţişti, personal SALVAMONT, lucrători ai Ocolului Silvic Şimian, voluntari ai SVSU Prunişor, dar şi paramedici SMURD şi salvatori SAJ au efectuat căutări pentru a identifica cât mai repede locul incidentului, în vederea declanşării operaţiunilor de salvare şi protecţie a supravieţuitorilor accidentului de aviaţie, prin acordarea asistenţei de specialitate victimelor, precum şi pentru transportul acestora la unităţile de spitalizare.

La exerciţiu au participat reprezentanţi ai tuturor instituţiilor şi structurilor abilitate cu rol în gestionarea acestei situaţii de urgenţă generată de prăbuşirea unei aeronave.

Prin desfăşurarea acestui exerciţiu s-a urmărit antrenarea tuturor forţelor participante pentru reducerea timpului de răspuns în cazul acţiunilor de limitare şi înlăturare a efectelor unei situaţii de urgenţă ce implică salvarea mai multor  persoane, dar şi pentru perfecţionarea deprinderilor în ceea ce priveşte organizarea şi conducerea acţiunilor de intervenţie în situaţii limită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.