Skip to content
Focus Recent

PNL a făcut publică lista pentru europarlamentare! Rareș Bogdan – primul pe listă!

Liderii PNL au validat lista pentru alegerile europarlamentare din data de 26 mai. Primul candidat este jurnalistul Rareș Bogdan. Următorii pe listă sunt: Mircea Hava, Siegfried Mureșan, Vasile Blaga, Adina Vălean, Daniel Buda, Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Cristian Bușoi, Jean Marinescu, Vlad Nistor, Mihai Țurcanu și Violeta Alexandru.

Președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu i-a urat bună revenire lui Rareș Bogdan în Partidul Național Liberal.

Ne pregătim de alegerile europarlamentare, cu seriozitate și maximă responsabilitate. Lista PNL va fi deschisă de Rareș Bogdan. Sunt sigur că toți colegii mei, care se află pe lista, dar și toți cei care s-au înscris în competiția internă se gândesc și vor apăra interesele României și ale românilor în Uniunea Europeană. Partidul Național Liberal are capacitatea de a asigura locul României ca partener egal la masa deciziilor. Partidul Național Liberal oferă garanția unei relații și mai apropriate și mai profunde cu toți partenerii noștri europeni. Vino și tu alături de noi! Semnează pentru candidații PNL”, a scris liderul liberalilor din Mehedinți pe pagina de Facebook.

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat că lista PNL este cea mai bună.

Avem cea mai puternică listă. Avem oameni care în viața lor au făcut lucruri palpabile pentru cetățeni. Avem reprezentanți care deja în diferitele funcții pe care le-au deținut, indiferent că au fost primari, indiferent că au fost în Parlamentul European, indiferent că au ocupat poziții publice, au arătat că au capacitatea să îi slujească pe cetățeni și să facă lucruri bune pentru oameni. Voi da citire listei de candidați a PNL care a fost votată încercând să spun câteva cuvinte despre fiecare dintre candidați. Pe primul loc, Partidul Național Liberal va fi reprezentat de Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan revine în Partidul Național Liberal și intră pe câmpul de bătălie, de data asta fiind alături de Partidul Național Liberal. Rareș Bogdan este un adevărat campion al luptei împotriva minciunii, dezinformării, abuzurilor, este omul care când toți ceilalți spuneau minciuni a avut curajul să spună adevărul. Este un om care, fără menajamente, și-a pus în slujba binelui public toate calitățile și și-a asumat toate riscurile pentru a-i informa corect pe cetățeni și pentru a arăta cu adevărat fața hidoasă a celor care își bat joc de România.

Pe locul doi, Partidul Național Liberal, Partidul Unirii, îl sprijină pe primarul capitalei Unirii, Alba Iulia, în persoana lui Mircea Hava, campionul absorbției de fonduri europene, primarul care a reușit să facă minuni în Municipiul Alba Iulia.

Pe locul trei îl susținem pe Siegfried Mureșan, unul dintre cei mai tineri și influenți europarlamentari români, un om care a fost parte la decizii importante pentru Parlamentul European, pentru Uniunea Europeană și mai ales pentru România. Aduc aminte doar un singur lucru, în condițiile în care ministrul Finanțelor, Teodorovici, cu ministrul Agriculturii nici măcar nu au solicitat alocarea de fonduri europene pentru despăgubirea fermierilor afectați de pesta porcină africană, Siegfried Mureșan, împotriva voinței Consiliului, a avut puterea să convingă parlamentarii din Parlamentul European, și ulterior să includă în bugetul Uniunii Europene pe 2019 sumele necesare pentru a-i putea despăgubii pe fermieri.

Pe locul patru este Vasile Blaga. Vasile Blaga are misiunea de a se bate pentru integrarea României Schengen. Nu cred că este cazul să vă reamintesc lucrurile deosebite pe care le-a făcut în calitate de ministru, pe parcursul integrării României în Uniunea Europeană și de-a lungul carierei sale politice.

Pe locul cinci o susținem pe Adina Vălean. Despre Adina Vălean pot să vă spun că este în Parlamentul European din 2006, încă dinaintea intrării României în Uniunea Europeană, având calitatea de euro-observator și din 2007 până astăzi a fost parlamentar european. A deținut funcții extrem de importante cum este funcția de vicepreședinte al Parlamentului European iar Adina Vălean este singurul europarlamentar român care deține astăzi funcția de președinte de Comisie a Parlamentului European, fiind președinta Comisiei M. Am să vă readuc aminte despre un singur lucru, din ceea ce a făcut bun pentru români, Adina Vălean și anume, practic desființarea taxei de roaming . Gândiți-vă că sunt aproape 4 milioane de români care muncesc în străinătate, care comunică cu familiile lor, care comunică cu prietenii lor și care astăzi, ca urmare a faptului că Adina Vălean, în calitate raportor din partea Parlamentului European a contribuit decisiv la adoptarea acestei legi, a fost desființată taxa de roaming iar facturile pe care le plătesc românii ca să comunice cu rudele și prietenii lor care muncesc în alte țări sunt foarte mult diminuate.

Pe locul șase este Daniel Buda, președintele PNL Cluj un europarlamentar remarcabil, un europarlamentar care s-a bătut sistematic pentru interesele fermierilor români , un europarlamentar care a avut capacitatea de a determina comisarul pe agricultură și alți oficiali europeni, să se îndrepte și să caute să sprijine și fermierii români la nivel european.

Domnul Dan Motreanu, vicepreședinte al PNL, ocupă locul șapte. Domnul Dan Motreanu este profilat pe Dezvoltare Regională și Dezvoltare Rurală, este un om care a deținut calitatea de ministru al Agriculturii și este unul dintre cei mai valoroși membrii din conducerea Partidului Național Liberal.

Domnul primar Falcă este candidat pe locul opt. Domnul Falcă este un primar de succes. Este un primar care a fost campion al atragerii investițiilor private în Municipiul Arad. Este un primar care a fost campion al atragerii de fonduri europene și este un primar deja implicat în politica europeană, deoarece domnul Falcă este reprezentant de 9 ani din partea României în structura de la nivel european al autorităților locale și regionale, respectiv Comitetul Regiunii.

Pe locul 9 domnul Cristian Bușoi. Domnul Cristian Bușoi a reprezentat Partidul Național Liberal în mandatul trecut în Parlamenetul European, având realizări remarcabile în domeniul sănătății fiind, practic, persoana pe care o sprijinim pentru a determina politici de sănătate care să permită creșterea calității serviciilor medicale acordate românilor la nivelul serviciilor medicale europene. De asemenea, susținerea tuturor proiectelor care beneficiază de finanțări europene cum sunt proiectele celor 3 spitale regionale care din păcate bat pasul pe loc din cauza incompetenței și relei voințe ale actualului Guvern.

Pe locul 10 Marian-Jean Marinescu. Marian-Jean Marinescu este, astăzi, vicepreședinte în grupul Partidului Popular din Parlamentul European, este reprezentantul Partidului Popular European în negocieri extrem de importante pentru România în domenii cum ar fi transport, energie și alte domenii de maximă importanță. Domnul Marian-Jean Marinescu este astăzi implicat în negocierile extrem de dificile privind pachetul pe mobilitate pentru a apăra interesele transportatorilor români care în prima formă a proiectelor de regulamente erau afectate grav și domnul Marian-Jean Marinescu a reușit să obțină modificări care să apere interesele transportatorilor români.

Pe locul 11 este domnul profesor Vlad Nisor, vicepreședintele Partidului Național Liberal pentru politică externă, un om cu o activitate internațională remarcabilă. Puțini știu că a fost președintele din partea României a grupului din partea Parlamentului României care ne-a reprezentat în APCMM. De asemena, domnul profeso Vlad Nistor este un om care a fost alături de noi în dezvoltarea relațiilor internaționale ale Partidului Național Liberal și care are o carte de vizită impresionantă.

Pe locul 12 îl susținem pe actualul europarlamentar Mihai Țurcanu despre care pot să vă spun că a fost implicat în calitate de raportor în 2 proiecte de reglementare extrem de importante pentru România și se poate spune fără niciun fel de indoială că Mihai Țurcanu, practic, a reușit să salveze industria petro-chimică din România, a fertilizanților, a îngrășămintelor chimice, deoarece a reușit să modifice poziția Consiliului Uniunii Europene, privind conținutul maxim de carne admisibil în fertilizanți crescând procentul de la 20% la 60%, și chiar dacă pare că vorbesc limba chineză pentru unii pe această temă, pot să vă spun că toți cei care lucrează în acest domeniu apreciază acest lucru și, practic, se poate spune că influența domnului Țurcanu, a fost decisivă pentru salvarea industriei petrochimice românești, asta care mai e în funcțiune astăzi. Tot despre domnul Țurcanu, ca de altfel și despre alți colegi de-ai mei care au fost implicați în aceste negocieri, pot să vă spun că sunt profund implicați în negocierile privitor la combaterea dublului standard al produselor la nivelul Uniunii Europene, astfel încât să fie determinați toți producătorii să asigure aceeași calitate a produselor pe care le vând pe piața europeană pentru toți cetățenii Uniunii Europene.

De asemenea, vă voi prezenta în continuare ceilalalți candidați până la locul 21.Violeta Alexandru, fost director la Pro Democrația. De asemenea, fondator și director executiv la Institutul pentru Politici Publice, fost ministrul al Dialogului Social în guvernarea 2016 și un om extrem de serios și de implicat în susținerea intereselor publice ale cetățenilor”, a declarat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.