Skip to content
Recent Social

PNL propune dublarea indemnizației detinuților politici

PNL anunță că a depus o propunere legislativă prin care se prevede dublarea valorii îndemnizațiilor persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri.
Inițiativa îi aparține deputatului Florin Roman, care mai propune și indexarea anuală cu rata inflației a acestor indemnizații, pentru a crea astfel condițiile necesare unui trai decent, adaptat la nevoile prezente.
Ignoranța Guvernului PSDragnea față de soarta acestor eroi este în contradicție totală cu discursul public pe care l-au adoptat liderii PSD-ALDE pe această temă! Promisiunile sunt multe, dar măsurile luate de Guvern sunt dezastruoase. Celebra ordonanță de urgență nr. 114/2018 a lovit și în această categorie, fiindu-le înghețată majorarea acestei indemnizații până în anul 2021, la nivelul cuantumului acordat în luna decembrie 2018. Miniciuna și ipocrizia PSDragnea trebuie stopată! Statul român are obligația de a lua urgent măsuri pentru a-i scoate din mizeria și sărăcia în care se zbat cei 33.485 beneficiari ai Decretului –lege nr. 118/1990, existenți la nivelul lunii decembrie 2018! Este, așadar, un număr infim de supraviețuitori, iar efortul bugetar este nesemnificativ”, a declarat Florin Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.