Skip to content
Recent

Acuzații dure pentru PSD, din partea PNL! Virgil Popescu: Alina Teiș a votat împotriva severinenilor!

Președintele PNL Mehedinți o acuză pe deputata PSD Alina Teiș că a votat împotriva unui amendament prin primăria Drobeta Turnu Severin urma să plătească mai puțini bani, pentru dobânzile ce curg din împrumutul pe care l-a contractat pentru a plăti subvențiile pentru căldura severinenilor.

Astăzi (3 septembrie n.red.), în Comisia de Industrii și Servicii, pe ordinea de zi a fost PLx 300/2019 – Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență cu pricina. Am depus un amendament prin care am cerut ca rata dobânzii să fie mai mică cu 1 PUNCT PROCENTUAL pentru fiecare tranșă de timp, astfel încât primăria Drobeta Turnu Severin să plătească ROBOR plus 2%, în loc de ROBOR plus 3%, ceea ce ar fi însemnat o economie de aproximativ 7 milioane de lei, pe întreaga perioadă a creditului! Cu stupoare am constatat că doamna deputat PSD Alina Teiș, prezentă la ședință ca un înlocuitor al unui deputat PSD, A VOTAT ÎMPOTRIVĂ! Pot să înțeleg disciplina de partid, dar NU POT SĂ ÎNȚELEG CUM POȚI SĂ VOTEZI ÎMPOTRIVA CETĂȚENILOR CARE TE-AU ALES, ÎMPOTRIVA UNUI COLEG PRIMAR DIN PROPRIUL PARTID? Întreb severinenii: Cum catalogați votul doamnei deputat Alina Teiș?”, este mesajul transmis de deputatul liberal.

În luna octombrie 2018 Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență prin care Unitățile administrativ – teritoriale pot solicita, în cursul anului 2018, contractarea de împrumuturi pentru finanțarea unor cheltuieli curente pentru asigurarea furnizării energiei termice în sezonul rece! În urma acestei OUG Consiliul Local al primăriei Drobeta Turnu Severin a adoptat luni, 22 octombrie 2018, proiectul de hotărâre prin care se vor împrumuta cu suma de 35.000.000 lei pentru asigurarea furnizării energiei termice în sezonul rece 2018 – 2019, pe o perioadă de 20 de ani cu dobândă ROBOR plus 3 puncte procentuale pentru scadențe peste 20 de ani!Care erau condițiile prevăzute de OUG?a) rata de dobândă: ROBOR la 3 luni comunicată de Banca Națională a României în ultima zi lucrătoare a lunii anterioare autorizării împrumutului plus o marjă în funcție de scadența împrumuturilor, rata dobânzii rezultată rămâne fixă pe toată durata de derulare a împrumutului. Marja se stabilește astfel: (i) 1,5 puncte procentuale pentru scadențe de până la 3 ani, inclusiv; (ii) 2,0 puncte procentuale pentru scadențe între 3 și 5 ani, inclusiv; (iii) 2,5 puncte procentuale pentru scadențe între 5 și 10 ani, inclusiv (iv) 3,0 puncte procentuale pentru scadențe între 10 și 20 ani, inclusivAstăzi, în Comisia de Industrii și Servicii, pe ordinea de zi a fost PLx 300/2019 – Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență cu pricina. Am depus un amendament prin care am cerut ca rata dobânzii să fie mai mică cu 1 PUNCT PROCENTUAL pentru fiecare tranșă de timp, astfel încât primăria Drobeta Turnu Severin să plătească ROBOR plus 2%, în loc de ROBOR plus 3%, ceea ce ar fi însemnat o economie de aproximativ 7 milioane de lei, pe întreaga perioadă a creditului!Cu stupoare am constatat că doamna deputat PSD Alina Teiș, prezentă la ședință ca un înlocuitor al unui deputat PSD, A VOTAT ÎMPOTRIVĂ! Pot să înțeleg disciplina de partid, dar NU POT SĂ ÎNȚELEG CUM POȚI SĂ VOTEZI ÎMPOTRIVA CETĂȚENILOR CARE TE-AU ALES, ÎMPOTRIVA UNUI COLEG PRIMAR DIN PROPRIUL PARTID?Întreb severinenii: Cum catalogați votul doamnei deputat Alina Teiș?

Publicată de Virgil Popescu pe Marţi, 3 septembrie 2019

În luna octombrie 2018 Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență prin care Unitățile administrativ – teritoriale pot solicita, în cursul anului 2018, contractarea de împrumuturi pentru finanțarea unor cheltuieli curente pentru asigurarea furnizării energiei termice în sezonul rece! În urma acestei OUG Consiliul Local al primăriei Drobeta Turnu Severin a adoptat luni, 22 octombrie 2018, proiectul de hotărâre prin care se vor împrumuta cu suma de 35.000.000 lei pentru asigurarea furnizării energiei termice în sezonul rece 2018 – 2019, pe o perioadă de 20 de ani cu dobândă ROBOR plus 3 puncte procentuale pentru scadențe peste 20 de ani.

2 comentarii la “Acuzații dure pentru PSD, din partea PNL! Virgil Popescu: Alina Teiș a votat împotriva severinenilor!

  1. .. pai , doamna deputat , la origine , este profesor , nu economist sau inginer ca sa inteleaga ce si cum ! .. si atunci a votat la indicatia degetului aratator a sefului PSD din comisie ! … adica , la ordin !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.