Skip to content
Recent

Guvernul post-Dăncilă. Ce scenarii a luat Opoziția în calcul după moțiune

Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL a vorbit despre discuțiile privind formarea unui nou Guvern după căderea Guvernului Viorica Dăncilă.

Potrivit liberalului, lista unui nou Guvern apărută în spațiul public în ultimele zile „nu are nicio legătură cu realitatea”, pentru că nu s-a discutat între semnatari formula de guvernare de după moțiune, potrivit PSNews.ro

„Lista apărută în spațiul public cu un viitor Guvern nu are nicio legătură cu realitatea. Nu s-a discutat între semnatarii acestei moțiuni formula de guvernare de după moțiune. Am stabilit cu toții că sunt mai multe scenarii posibile. De la un guvern minoritar până la un guvern de tranziție asumat de mai mulți parteneri politici.

Pe fond, în acest moment căutăm lucrurile care ne unesc în delimitarea față de PSD. După ce această moțiune va trece, urmează consultările la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis și în urma acestor consultări se vor degaja anumite soluții. Noi ne dorim ca această procedură de învestire a unui nou Guvern să nu dureze foarte mult și să curmăm existența Guvernului Viorica Dăncilă(…)”, a declarat Raluca Turcan la Puterea Știrilor.

Opoziția are nevoie de 233 de voturi

Potrivit procedurii parlamentare, o moţiune de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Pentru a fi adoptată, o moţiune de cenzură are nevoie de votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, în acest caz 233 de voturi, în contextul în care Parlamentul are un număr total de 465 de senatori şi deputaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.