Skip to content
Ediția de astăzi

MAE confirmă: un român a murit în atacul armat din Germania

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat faptul că un cetățean român a murit în urma atacului armat produs în orașul Hanau din Germania.

„În continuarea informațiilor referitoare la atacul armat din Hanau, Ministerul Afacerilor Externe informează, cu regret, că autoritățile germane au confirmat, cu puțin timp în urmă, că un cetățean român se numără printre victime. Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autoritățile locale și a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistența necesară în astfel de situații. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate și condamnă ferm orice act de violență și manifestare xenofobă”, a transmis MAE.

Repatrierea va fi asigurată prin fondul pentru situaţii de urgenţă, din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, potrivit PSNews.ro

Victima ar fi un tânăr de 23 de ani din Giurgiu, potrivit primarului comunei Singureni.

”Da, este adevărat. Am vorbit cu părinţii şi unchii copilului, dar autorităţile din Germania nu ne dau informaţii. Se numeşte Vili Viorel Păun, este nepotul meu, şi avea 23 de ani. El se afla în maşina lui. Nenorocitul, teroristul, când l-a văzut că stă în maşină, un Mercedes CLS, cu numere de România, l-a împuşcat fără pic de milă. Era de patru – cinci ani în Germania, muncea cu acte în regulă. Nicio autoritate din România nu a luat legătura cu familia. Părinţii sunt în stare de şoc, pentru că era şi singurul lor copil, e ceva incredibil….”, a declarat, pentru giurgiuveanul.ro, primarul comunei Singureni, Marian Pătuleanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.