Skip to content
Recent Social

Klaus Iohannis: Restricțiile sunt doar de moment! Să ne protejăm viața

Președintele Klaus Iohannis a declarat că restricțiile sunt doar de moment, unele activități la care renunțăm acum pot fi recuperate, însă viețile, și mai ales viețile celor dragi nouă, nu le mai putem aduce înapoi.

Totodată, sănătatea celor care se îmbolnăvesc de COVID-19, odată afectată, este mult mai greu de redobândit. Contestările permanente ale regulilor sanitare și ale măsurilor restrictive întrețin o stare de neîncredere, cu efecte nocive majore asupra sănătății publice. Experiența din ultimele luni ne arată clar că situația poate fi ținută sub control, prin respectarea normelor sanitare și prin luarea unor măsuri stricte, atunci când este nevoie, pentru perioade limitate de timp. Acum avem mult mai multe informații medicale despre virus, iar autoritățile se adaptează permanent și învață inclusiv din propriile greșeli, pentru a lua măsurile necesare. Este mult mai ușor să respectăm acum măsurile sanitare și să fim foarte precauți decât să regretăm mai târziu că nu am făcut absolut tot ce a ținut de fiecare dintre noi pentru a salva viețile celor dragi. Ne aflăm într-o perioadă de răspândire galopantă a coronavirusului. Să nu ne amăgim singuri, această etapă nu va trece de la sine. O vom putea depăși cu bine doar respectând cu strictețe regulile și încurajându-i pe toți cei din jurul nostru să facă la fel. Suntem o națiune puternică, este momentul să o dovedim din nou”, a declarat șeful statului.

Klaus Iohannis a precizat că trebuie evitate știrile panicarde.

Trebuie să evităm știri panicarde şi descrierea unor situații extreme, care, sigur, teoretic, sunt posibile. Eu cred că autoritățile trebuie să încerce să mențină școala în funcțiune atât de mult cât se poate. Sigur, în măsura în care numărul de bolnavi crește peste o anumită limită, se va trece la învățământ online, dar nu peste tot şi nu dintr-o dată. Față de lunile martie, aprilie, mai s-au făcut progrese semnificative în sistemul educațional în școlile din România, directorii, managerii, profesorii, personalul auxiliar şi elevii au învățat între timp cum să folosească on-line-ul pentru a nu pierde prea mult din lecții şi acesta este un proces, nu este o situație care până într-un moment este într-un fel şi dintr-o dată este altfel. Este un proces de învățare pentru toate părțile implicate şi, da s-au făcut progrese semnificative”, a mai declarat președintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.