Skip to content
Ediția de astăzi

Acțiuni ample de verificare în județul Mehedinți: Amenzi de peste 14.500 lei

Polițiștii mehedințeni au verificat în ultimele 24 de ore aproximativ 330 persoane și peste 30 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.

În urma activităților de desfășurate au fost aplicate 35 sancțiuni contravenționale dintre care 14 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de peste 14.500 lei.

Cadrele ISU Mehedinți au continuat verificările pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și au desfășurat trei acțiuni, ce au vizat două unități de învățământ și o stație PECO. În urma verificărilor efectuate, nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție (Covid-19), însă pompierii au urmărit și dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor la aceste obiective.

De asemenea, echipajele operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat 14 misiuni, dintre care 9 pentru decontaminarea a 17 ambulanțe SMURD și SAJ, iar cinci pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau au intrat în izolare la domiciliu.

Poliția Locală a făcut verificări la 89 de persoane din 56 de locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic.

De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică de sâmbătă, 19 septembrie 2020, era următoarea:

– 184 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,

– 1323 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (8 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:

– 55 persoane internate, din care 9 persoane internate la sectia ATI

– 61 persoane izolare la domiciliu asimptomatice,

– 68 persoane decedate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.