Skip to content
Administrație locală Recent

Aladin Georgescu se laudă că a participat la conferința de presă unde s-a prezentat Codul administrativ – Un cod aspru criticat pentru ”pensiile speciale și ”penalii acceptați în Guvern”

Președintele Consiliului Județean Adrian Georgescu e mândru nevoie mare că a fost invitat la conferința de presă susținută de ministrul Dezvoltării Daniel Suciu unde s-a prezentat proiectul noului Cod Administrativ. Dacă liderul social democrat din Mehedinți laudă noul proiect, presa centrală îl ”desființează”. Un cod care de altfel a suferit prea puține modificări față de ceea ce CCR declarase neconstituțional.

CODUL ADMINISTRATIV, NECESAR PENTRU O ADMINISTRAȚIE MODERNĂ ȘI EFICIENTĂ – Am avut onoarea să particip astăzi, la invitația prietenului și colegului meu, viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice la conferința de presă al cărei subiect a fost proiectul Codului administrativ. La conferinţă au fost prezenți reprezentanţi ai structurilor asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale din țară: Asociația Municipiilor din România, Asociația Comunelor din România și Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România. Consider că pentru o administrație modernă și eficientă, fie că vorbim despre administrația centrală, fie că vorbim despre administrația locală, avem nevoie de urgență de un cod administrativ care să pună laolaltă și să armonizeze prevederile legislative din 17 acte normative”, a scris Aladin Georgescu pe pagina de Facebook.

Care sunt însă problemele de care nu pomenește Aladin Georgescu?

  • Aleşii locali vor primi pensii speciale
  • Minorităţile naţionale îşi pot folosi limba maternă în relaţia cu statul, în localităţile în care ponderea cetăţenilor care aparţin unei minorităţi naţionale este de peste 20%. De asemenea, şedinţele consiliului local se pot desfăşura în limba minorităţii naţionale, dacă cel puțin 20% dintre consilieri aparţin unei minorităţi naţionale. În aceste cazuri se asigură, prin grija primarului, traducerea în limba română.
  • Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au suferit condamnări penale, dacă a intervenit reabilitarea.

Poate pentru liderul social democrat nu prea contează, cel puțin ultima parte, că el consideră că votul din 26 mai nu se aplică și în cazul lui, dat fiind faptul că în Mehedinți, a câștigat alegerile. Și…totuși…Mehedinți face parte din România, așa că asta ar trebui să îi dea de gândit.

Proiectul Codului Administrativ urmează să fie adoptat prin Ordonanță de Urgență… din nou OUG (upsss – de parcă nu prea contează iar decizia majorității luată de români – care per ansamblu nu sunt de acord cu multitudinea de Ordonanțe de Urgențe), după ce în Parlament nu le-a mers ”pasența”. Memoria PSD este foarte scurtă, putem spune.

Codul administrativ a fost adoptat pe 9 iulie de Camera Deputaților în calitate de for decizional cu 175 de voturi “pentru”, 33 “împotrivă” şi 15 abţineri.

Ulterior, în noiembrie 2018, Curtea Constituțională a decis, cu unanimitate de voturi, că legea privind Codul Administrativ este neconstituțională în integralitate pe motive extrinseci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.