Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Amenzi de peste 130.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind restricționarea circulației

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți au participat la peste 300 de misiuni specifice, atât pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publica în contextul Sărbătorilor Pascale, cât și pentru prevenire răspândirii noului tip de coronavirus. Astfel, au fost verificate 9 societăți comerciale privind respectarea restricțiilor pe timpul stării de urgență și au fost verificate peste 1.200 de persoane privind respectarea masurilor de izolare la domiciliu. De asemenea, au fost aplicate 96 sancțiuni contravenționale, din care 67 au fost pentru nerespectarea interdicțiilor privind restricționarea circulației, valoarea totală fiind de peste 131.000 lei.

62 de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat 65 de persoane aflate în izolare la domiciliu în 11 localități, iar 10 jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 12 locații de carantină. În cadrul misiunilor au participat și 31 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

Pompierii mehedințeni au efectuat 17 misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, 12 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și alte cinci pentru asigurarea transportului unor persoane, care au tranzitat județul, au fost carantinate sau plasate în izolare la domiciliu. Echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat 12 misiuni, care au constat în decontaminarea a cinci ambulanțe SAJ și SMURD, a șase autospeciale de transport, dar și a unei autospeciale pentru muncă operativă din cadrul ISU Caraș.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 50 de locații, unde se află 127 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ Mehedinți au fost angrenate 11 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație rutieră.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.