Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Amenzi uriașe în Mehedinți, de la debutul pandemiei

Circa 400 de polițiști mehedințeni au desfășurat peste 650 misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19.

A fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare la domiciliu în cazul a peste 1.900 de persoane și au fost verificate 15 societăți comerciale cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. În acest context au fost depistate două persoane care nu au respectat măsura izolării, acestea fiind sancționate contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei și au fost plasate în carantină instituționalizată. De asemenea, polițiștii au aplicat 119 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare de peste 319.000 lei. De la debutul pandemiei, polițiștii mehedințeni au aplicat 1.351 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 3.600.000 lei.

56  de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat  447 persoane aflate în izolare la domiciliu în 53 localități, iar 44 de jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 13 locații de carantină. S-au aplicat 7 sancțiuni în valoare de 25.000 lei. În cadrul misiunilor au participat și 5 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

În  contextul aplicării măsurilor pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au desfășurat 16 misiuni, 13 dintre acestea constând în efectuarea unor acțiuni de decontaminare, iar alte trei pentru asigurarea transportului unor persoane, care au părăsit locul de izolare la domiciliu, fiind duse în centrele de carantină sau au fost preluate din județele Vâlcea și Caraș-Severin pentru a fi plasate în carantină instituționalizată, pe raza județului Mehedinți.

Echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat trei misiuni de decontaminare a autospecialelor proprii de transport și a asigurat 10 decontaminări ale unor ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Mehedinți.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la  189 de locații, unde se află 274 persoane în izolare voluntară la domiciliu.

În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 11 echipaje de poliție locală,  dintre care 8 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație  rutieră. Au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea măsurilor impuse de Ordonanța Militară nr. 3/ 2020, în  valoare de 21.000 lei.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 499 persoane se află în carantină (din care 95 persoane au intrat în carantină și 6 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 1.354 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 101 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu și 294 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.