Skip to content
Ediția de astăzi Recent

ANM: COD GALBEN până joi, 15 august 2019 – zonele vizate

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri galbene de vijelii și ploi torențiale, care cuprind perioada de miercuri, ora 12.00, până joi, ora 10.00.

 Potrivit ANM, fenomenele vizate sunt de instabilitate atmosferică temporar accentuat. Interval de valabilitate pentru Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare și Sălaj este miercuri, ora 12 –miercuri, ora 22.

O a doua avertizare cod galben este valabilă în perioada miercuri, ora 15.00- joi ora 10.00. Zone afectate: Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, sudul Banatului, vestul și sudul Olteniei, zona de munte. În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în vestul și nord-vestul țării, apoi și în centrul, nordul și sud-vestul teritoriului.

Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55 – 70 km/h, iar temporar peste 80 – 90 km/h, mai ales în sudul și vestul Olteniei, Transilvania și, posibil, în nordul Moldovei. Se vor semnala vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Meteorologii mai anunță că pe parcursul după-amiezii de miercuri, disconfortul termic va persista în sudul, estul și centrul teritoriului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.