Skip to content
Spot

ANM: Vremea va fi rece în toată ţara şi sunt aşteptate ploi slabe sau burniţă

Vreme va fi rece în toată ţara şi sunt aşteptate ploi slabe sau burniţă.  De vineri, temperaturile cresc uşor în sud-estul ţării.

Vineri, în regiunile din nordul şi estul ţării, cerul va fi mai mult noros, pe arii restrânse, mai ales în prima parte a intervalului, va ploua slab, iar regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor specifice datei, potrivit PSNews.ro

În restul teritoriului, vremea va fi uşor mai caldă decât normal, pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu ceaţă izolat dimineaţa în zonele joase, iar aria de nebulozitate şi ploi se va extinde din orele serii în special în regiunile sud-vestice. În zona montană, la altitudini mari, vor fi precipitaţii mixte.

Vântul va fi moderat la munte, în est şi în sud-est, va avea uşoare intensificări în sudul Banatului şi va sufla în general slab în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 6…7 grade în nordul Moldovei şi 15…16 grade în sudul Banatului şi al Crişanei şi în sud-vestul Transilvaniei; minimele termice vor fi cuprinse între -2 şi 10 grade. În Capitală se încălzeşte uşor. Conform meteorologilor, vremea va fi uşor mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a nopţii şi posibil la începutul zilei când vor fi şi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 5…6 grade.

Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

Conform ANM, în săptămâna 9 – 16 noiembrie, regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales în regiunile intracarpatice şi la munte. Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile sud-estice În săptămâna 16 – 23 noiembrie, cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. În săptămâna 23 – 30 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, cu posibilitatea unui excedent local în nordul extrem al ţării.

În săptămâna 30 noiembrie – 7 decembrie, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil local deficitare în regiunile extracarpatice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.