Skip to content
Ediția de astăzi

Apar două ministere noi. Cum ar putea arăta viitorul Guvern

Apar două ministere noi. Mai exact, surse politice au precizat că PSD și PNL au discutat miercuri despre înființarea a două noi ministere în viitorul guvern comun: ministerul Mediului de afaceri și Ministerul Familiei, care să preia atribuții și politici de la Ministerul Muncii. În plus, Cercetarea, care acum este minister independent, ar putea reveni în cadrul Ministerului Educaţiei.

Un rol important îl va avea Secretarul general, post care este dorit atât de PNL cât şi de PSD, la pachet cu Ministerul Finanţelor Publice. PSD vrea ca SG-ul Guvernului să aibă putere de ministru şi nu să fie în subordinea premierului, cu statut de secretar de stat, aşa cum este în prezent, potrivit PSNews.ro

Amintim că PSD și PNL au discutat, în prima ședință de negocieri pentru formarea unui nou Guvern, despre posibilitatea creșterii numărului de ministere. Președintele PNL, Florin Cîţu spunea marți că în viitorul cabinet ar putea fi cel mult 20 de portofolii, dar că nu au avut discuţii despre cine va da premierul sau cum se vor împărţi ministerele.

Este o discuţie pentru extinderea numărului de ministere. Maxim 20. În acest moment am discutat doar despre posibilitatea de a creşte numărul de ministere la 20”, a spus el.

O variantă este ca partidul care dă are premierul să aibă mai puţine ministere, a adăugat marți Cîțu. El mai spunea că, probabil, UDMR va rămâne cu același număr de ministere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.