Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Varujan Vosganian: PSD fără ALDE nu va mai fi la guvernare și va fi cât ALDE, ca influență

Varujan Vosganian, liderul deputaților ALDE, invitat la Puterea Știrilor, a vorbit despre relația pe care formațiunea politică la conducerea căreia se află Călin Popescu Tăriceanu și Partidul Social Democrat (PSD) o are.

Astfel, deputatul ALDE a precizat că „PSD la guvernare împreună cu noi – este un partid mai mare decât ALDE – dar PSD fără ALDE nu va mai fi la guvernare și va fi cât ALDE, ca influență”.

Totodată, Vosganian a ținut să precizieze că există 2 categorii de oameni politici: „unii care au telecomandă și alții care nu au telecomandă”.

„Este adevărat, PSD la guvernare împreună cu noi – este un partid mai mare decât ALDE – dar PSD fără ALDE nu va mai fi la guvernare și va fi cât ALDE, ca influență. De aceea, este foarte important să ne respectăm unul pe celălalt. Pot să vă spun că în privința asta, ALDE și-a respectat promisiunile făcute PSD, inclusiv promisiunea ca guvernarea să arate cât mai bine. În unele situații am îndreptat lucrurile și am găsit și receptivitate la PSD. E o alianță care, de bine de rău, a rezistat până acum. În campanie suntem destul de rezervați cu criticile unii la alții deși suntem competitori.

Sperăm să avem relații amicale, dacă nu chiar de colaborare și la alegerile prezidențiale. La alegerile următoare, dacă realitățile politice vor fi tot acestea, în care ALDE va avea de ales pentru guvernare între PNL, USR și PSD, e foarte probabil ca noi să alegem tot PSD pentru că PNL și USR au mari probleme de identitate”.

Citește mai departe pe PSNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.