Skip to content
Ediția de astăzi Focus

ATENȚIE! Incendiul de vegetație din Mehedinți ajunge la casele localnicilor

Din păcate incendiile de vegetație uscată provoacă probleme și localnicilor. Prefectul județului Mehedinți anunță că de peste două săptămâni, pompierii duc o luptă titanică cu incendiile de vegetație uscată, însă luni, 9 august, focul s-a extins până la casele localnicilor din satul Scăpău, afectând șapte gospodării.
”Ne confruntăm în ultima perioadă cu un număr foarte mare de incendii de vegetație uscată în județul Mehedinți. Din păcate, oamenii nu înțeleg că nu trebuie să-și curețe terenurile după recoltare, prin incendiere. Iată că din cauza temperaturilor ridicate și a vântului puternic focul s-a propagat astăzi cu repeziciune în satul Scăpău și a ajuns la gospodăriile populației. În același timp, pe teritoriul județului, mai avem incendii în derulare în alte cinci localități, unde forțele de la ISU Mehedinți acționează pentru stingerea focarelor”, a declarat la fața locului prefectul Cristinel PAVEL.
Focul a ajuns și în pădurile limitrofe satului Scăpău.
Potrivit ISU Mehedinți, până la această oră incendiul a afectat circa 7 gospodării, la 4 dintre acestea fiind afectate diverse bunuri materiale (gard, anexe), iar la trei fiind afectate și casele de locuit.
Peste 45 de pompieri au intervenit cu 6 autospeciale cu apă și spumă pe raza localității Scăpau, iar în sprijin, au fost solicitate alte 2 autospeciale din cadrul ISU Dolj. ISU Mehedinți acționează cu toate forțele avute la dispoziție, suplimentând cu pompieri din turele libere pentru a limita propagarea incendiului la gospodării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.