Skip to content
Lifestyle Recent

Avantajele pentru sănătate ale postului

Postul are de obicei o componentă religioasă, însă în ultima perioadă a început să devină o obișnuință pentru tot mai multe persoane, datorită avantajelor pe care le prezintă pentru sănătatea noastră.

A apărut metoda ”intermittent fasting”, respectiv pe înțelesul tuturor post. Câteva ore din zi nu se mănâncă nimic. Într-un articol publicat pe Knowable Magazine sunt explicate beneficiile postului, inclusiv asupra capacității creierului, prin creșterea numărului de mitocondrii, care mai sunt denumite și „uzinele energetice ale celulei”, deoarece conțin enzime oxido-reducătoare necesare respirației.

S-a mai dovedit că persoanele care fac ”intermittent fasting” slăbesc și au un sistem de circulație mai bun. Dacă vreți să încercați această metodă, medicii recomandă că având în vedere ritmurile circadiene evite să mănâncați dimineața, la cel puțin 2 ore, după ce vă treziți, având în vedere că dimineața nivelul ridicat de cortizol și melatonină reduc acțiunea insulinei. Totodată,  să mâncați cu 3 ore înainte de a merge în mod obișnuit la culcare (după aceea, hormonul melatonină, care ne face să adormim, inhibă producția de insulină și intestinul se mișcă mai lent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.