Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Bilanțul minivacanței de Revelion: Peste 100 de solicitări în situaţii de urgenţă la ISU Mehedinţi

În minivacanţa de Revelion, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au fost înregistrate 110 solicitări în situaţii de urgenţă, majoritatea dintre acestea privind acordarea asistenţei medicale de către echipajele SMURD.

În perioada 31 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020, pompierii mehedinţeni au intervenit pentru stingerea a 19 incendii, salvarea unui animal, acordarea primului ajutor şi asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la cinci accidente rutiere, pentru transportarea a trei persoane supraponderale cu probleme medicale, deblocarea uşii unui aprtament, dar şi pentru supravegherea zonei la manifestările publice organizate în noaptea de Revelion, pe strada Crişan.

De asemenea, paramedicii SMURD au acordat asistenţă medicală celor 80 de persoane care au solicitat ajutorul, apelând numărul unic de urgenţă 112.

Pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 19 incendii, 11 dintre acestea manifestându-se la vegetaţie uscată, cinci la case de locuit, alte trei izbucnite la un depozit de furaje, un gard din lemn şi un autoturism.

Cele 11 incendii de vegetaţie uscată au izbucnit ca urmare a folosirii focului deschis şi au fost stinse de pompierii mehedinţeni în limitele găsite, majoritatea fiind anunţate în scurt timp de la producerea lor. Două incendii, izbucnite sâmbătă pe raza localităţilor Baloteşti şi Cerveniţa  au afectat suprafaţe mai mari de teren, circa 30 de hectare, respectiv circa 10 hectare, acestea fiind stinse de pompierii militari din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin.

Un incendiu care a provocat pagube semnificative a izbucnit la o casă din oraşul Strehaia, în data de 31 decembrie, fiind mobilizate pentru stingerea acestuia două echipaje  de pompieri din cadrul Staţiei Strehaia cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat la două încăperi şi la acoperişul acesteia, existând pericolul de propagare a flăcărilor  la casa alăturată. În sprijin, a acţionat şi un echipaj din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin cu o autospecială de stingere.

Deși incendiul a fost stins în limitele găsite, flăcările au cuprins  materialele textile depozitate în cele două încăperi, tâmplăria din pvc, tavanele din lambriuri de lemn şi rigips, precum şi un calculator, degradându-se grinzile de la şarpanta din lemn şi învelitoarea din tablă, pe o suprafaţă de circa 100 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric, produs de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Alte patru incendii manifestate la locuinţe în localităţile: Balta Verde, Hotărani, Orşova şi Strehaia, au avut drept cauze probabile folosirea coşurilor de fum neizolate corespunzător faţă de materialele combustibile, dar şi coşurile de fum necurăţate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.