Skip to content
Ediția de astăzi

Bugetul pe 2022, certificatul verde şi restricţiile de sărbători, pe agenda primei şedinţe a coaliţiei PNL-PSD-UDMR

Liderii coaliţiei de guvernare PNL-PSD şi UDMR, împreună cu minorităţile naţionale, se reunesc, luni, la Parlament, în prima şedinţă de la învestirea Guvernului Ciucă. Pe agendă se află proiectul bugetului de stat pe 2022, pe care premierul Nicolae Ciucă vrea să îl adopte în Executiv până pe 17 decembrie, şi până în Crăciun să fie votat şi de Parlament.

Prioritatea coaliţiei de guvernare este bugetul de stat pe 2022. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, în şedinţa de guvern, că vrea ca până pe 24 decembrie, bugetul de stat pe 2022 să fie finalizat şi aprobat, potrivit PSNews.ro

Pe agenda coaliţiei se mai află şi certificatul verde, forma finală cu care cele trei partide vor veni în Parlament, la votul final din Camera Deputaţilor. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila anunţa că nu mai vorbim de certificatul verde ci de certificatul COVID, care se va introduce sau se va retrage în funcţie de evoluţia pandemiei, a incidenţei COVID. În plus, ministrul PSD spune că certificatul va cuprinde nu doar vaccinul, ci şi trecerea prin boală şi testarea.

Partidele trebuie să discute şi despre restricţiile care vor fi păstrate de sărbătorilor de Iarnă. Deşi incidenţa la nivel naţional a scăzut, autorităţile sunt în alertă din cauza noii tulpini Omicron. Duminică, a avut loc o întâlnire a premierului Nicolae Ciucă, cu Ministrul Sănătăţii, şeful DSU şi pe alţi oficiali implicaţi în rezolvarea crizei sanitare.

Persoanele nevaccinate sau care n-au trecut prin boală urmează sa fie carantinare timp de 10 zile. Dacă persoanele nevaccinate şi care nu au trecut prin boală nu prezintă test PCR realizat cu 72 de ore înaintea călătorie, vor intra in carantina timp de 14 zile„, a declarat Alexandru Rafila, după şedinţă.

Liderul PNL Florin Cîţu a încercat să mai convoace o şedinţă a coaliţiei, după învestirea Guvernului, în ziua în care Executivul a adoptat rectificarea bugetară. însă nu s-a dat curs acestei solicitări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.