Skip to content
Administrație locală Ediția de Astăzi Recent

Când vor fi gata lucrările la Muzeul Regiunii Porților de Fier

Președintele Consiliului Județean Mehedinți anunță că lucrările de reabilitare de la Muzeul Regiunii Porților de Fier vor fi finalizate în luna decembrie.

Am făcut o nouă inspecție la Muzeul Regiunii Porților de Fier împreună cu domnul vicepreședinte al Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru și o parte din echipa de implementare a proiectului de reabilitare, pentru a discuta cu reprezentanții constructorilor și a ne asigura că lucrările avansează.  În ceea ce privește amenajările exterioare, am primit asigurări că se vor finaliza în jurul datei de 15 decembrie. Se lucrează intens și la amenajarea acvariilor din interior, dar și la ultimele detalii ale exteriorului clădirii, astfel că, am primit asigurări că în jurul datei de 6 decembrie lucrările se vor încheia. Urmărim îndeaproape cum se fac finisajele, astfel încât să ne încadrăm în termenul de 31 decembrie pentru recepția lucrărilor”, a precizat Aladin Georgescu.

După finalizarea lucrărilor se dorește redarea circuitului turistic a acestui obiectiv extrem de important în ceea ce privește dezvoltarea turismului în județul Mehedinți.

Muzeul Regiunii Porților de Fier este un muzeu județean ce expune piese din domeniile: științele naturii (faună și floră, acvariu pentru fauna dunăreană și pești exotici), istorie – documente, arheologie (incluzând un lapidariu din epoca romană), numismatică, etnografie (port, ceramică, țesături din zonă), artă plastică românească (opere de Luchian, Petrașcu, Pallady, Tonitza, Dimitrescu, Șirato, Stoenescu, Iser, Ressu).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.