Skip to content
Administrație locală Ediția de Astăzi Focus Recent

Prefectul Drăghiea pierde definitiv procesul cu Guvernul României

Curtea de Apel Craiova a dat o decizie definitivă în procesul intentat de prefectul Drăghiea Nicolae împotriva Guvernului României. În data de 7 noiembrie judecătorii au decis să admită recursul formulat de Guvernul României, Primul Ministru şi Secretariatul General al Guvernului. Drept urmare au casat sentinţa şi rejudecând au respins în tot cererea de chemare în judecată.

Respectiv au respins recursul formulat de reclamantul Drăghiea Nicolae. Decizia este definitivă.

În data de 30 martie 2016 prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, a fost schimbat din funcție, fiind înlocuit cu Cristinel Pavel, care la vremea respectivă ocupa funcția de director executiv în cadrul Direcției Tehnice a Consiliului Județean Mehedinți. La vremea respectivă premier al României era Dacian Cioloș.

Drăghiea s-a simțit nedreptățit și a făcut o plângere. În primă instanță, Tribunalul Mehedinți dădea o soluție pe scurt în data de 27 martie 2017 prin care, parțial, îi dă câștig fostului prefect.

Obligă pârâţii la plata diferenţei de drepturi salariale între funcţia de prefect şi funcţia de inspector guvernamental aferente perioadei 30.03.2016 -12.01.2017, actualizate cu indicele de inflaţie până la data plăţii efective”, se arăta în decizia de atunci.

Însă la Curtea de Apel Craiova, după cum se poate vedea în urma deciziei de miercuri, 7 noiembrie, a pierdut. Decizia ne arată că instanța recunoaște că un prefect poate fi schimbat în urma voinței Guvernului, chiar dacă Drăghiea a demonstrat că se ținea și cu ”dinții de scaun”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.