Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Cazul Sorinei, fetița adoptată din Baia de Aramă, se complică – Ce decizia ar putea lua Tribunalul Mehedinți

La tribunalul Mehedinți se judecă marți, 25 iunie, o solicitare a procurorului general prin care se solicită ca Sorina să nu poată părăsi teritoriul României. Dacă judecătorul va aproba această solicitare, decizia devine executorie, dar nu are caracter definitiv.

Familia adoptivă poate face apel în termen de 5 zile, dar Sorina nu mai poate părăsi Românie. Rămâne de văzut ce decizie va lua astăzi Tribunalul Mehedinți.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție Bogdan Licu a formulat luni, 24 iunie, o cerere de ordonanță președințială adresată Tribunalului Mehedinți prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în cazul minorei adoptate.

Totodată, a cerut revizuirea deciziei civile pronunțată de Curtea de Apel Craiova prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a minorei, solicitându-se schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod procedură civilă a fost solicitată și suspendarea executării acestei hotărâri.

În cazul fetiței adoptate care a fost ridicată cu forțele de ordine de la asistenții maternali, din Baia de Aramă, există mai multe anchete deschise pentru a afla în condiții s-a petrecut acțiunea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.