Skip to content
Recent Social

Opoziția acuză: Guvernul vrea să lase elevii fără reduceri la transportul public și fără decontarea navetei școlare

Liderul grupului PNL de la Camera Deputaților Raluca Turcan susține că Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență care poate lăsa elevii fără reduceri la transportul public și fără decontarea navetei școlare.

Dacă se va întâmpla acest lucru, Guvernul va încălca prevederile Constituției și ale Legii Educației Naționale prin care le sunt asigurate elevilor dreptul egal la învățătură! Dacă vor aproba Ordonanța privind transportorul de persoane și nu vor respecta drepturile elevilor de a beneficia de reduceri de 50% la abonamentele pe transportul public și decontarea navetei școlare, România riscă să aibă din nou un abandon școlar de 20%. PNL s-a luptat 5 ani în Parlament pentru a obține decontarea integrală a navetei elevilor. Dacă această nouă ordonanță va fi adoptată, PSD va anula acest drept al elevilor. Transportul județean va intra astfel în regim comercial, ceea ce echivalează cu scoaterea obligațiilor de serviciu public pentru transportatori, implicit și a obligației de a oferi prețuri preferențiale elevilor navetiști, pentru abonamente”, a declarat deputata liberală.

Liberalii îi cer premierului să nu adopte o asemenea Ordonanță de Urgență.

Solicităm Guvernului Dăncilă, în cazul în care va insista pentru adoptarea ordonanței, să explice clar cum anume va reglementa decontarea navetei pentru elevi, respectând prevederile privind transportul din Legea educației naționale nr.1/2011. PNL va susține la rectificarea bugetară alocarea banilor necesari pentru transportul școlar și decontarea navetei acolo unde școlile nu au microbuze”, a mai declarat Raluca Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.