Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent

Ce se ascunde în spatele intenției primarului de la Orșova de a desființa Poliția Locală

Poliția Locală din Orșova s-ar putea desființa, după ce primarul Marius Stoica le-a pus gând rău angajaților acestei instituții. Ca să-și motiveze decizia, cel puțin uimitoare, edilul de la Orșova susține că poliția este ineficientă și că în felul acesta ar face o economie la bugetul mic al primăriei, iar banii i-ar cheltui la curăţenia oraşului sau întreţinerea spaţiilor verzi.

Concret, Poliția Locală la Orșova înseamnă 8 angajați. Nici mai mult, nici mai puțin. Ar trebui să fie nouă angajați, dar din luna august a anului trecut, unul din polițiștii locali ocupă din dispoziția primarului funcția de secretară, iar doamna care ocupa acest post a fost trecută la registratură.

Din cei 8 angajați, muncesc efectiv în stradă 5 polițiști locali, asta în zilele în care nu sunt solicitați să asigure paza la intrarea în sediul Primăriei, iar un polițist local, din dispoziția primarului, face numai muncă de birou.

Cu alte cuvinte, doar cinci polițiști locali trebuie să răspundă tuturor solicitărilor de tot felul venite din partea cetățenilor. Despre Orșova se știe faptul că este un oraș mic, liniștit, cu oameni pașnici și educați, dar ca în orice comunitate există și persoane care încalcă normele de conviețuire.

Lucrurile se complică atunci când începe sezonul estival. Turismul a explodat în Clisura Dunării în ultimii ani și, implicit în Orșova, astfel frumosul oraș de la Dunăre este plin de turiști toată vara. Așa se face că cel puțin 500 de constatări se înregistrează la Poliția Locală din Orșova în fiecare trimestru al anului, constatări care atunci când este cazul se lasă cu sancțiuni.

La capitolul acesta, edilul le impută polițiștilor locali că o mare parte din aceste amenzi sunt anulate în instanță pe motiv că nu ar fi scrise bine, dar în realitate lucrurile stau cu totul altfel. Surse din interiorul Primăriei Orșova ne spun că de fapt procesele s-au pierdut pentru că  cei de la serviciul juridic nu au depus întâmpinări la dosare.

Cât despre ”cheltuiala mare” cu salariile polițiștilor locali trebuie spus că salariul unui polițist local la Orșova cu tot cu norma de hrană este de circa 3.000 de lei.

Aceleași surse din interiorul Primăriei spun că de fapt, în spatele intenției de a desființa Poliția Locală, este supărarea edilului șef pe angajații de aici, care în opinia sa nu s-ar fi implicat în ultima campanie electorală.

Rămâne de văzut dacă Stoica îi va convinge pe consilierii locali să voteze pentru desființarea acestui serviciu, dat fiind faptul că orșovenii nu văd cu ochi buni această decizie, așa cum se vede din zecile de comentarii făcute pe rețelele de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.