Skip to content
Lifestyle Recent

Ce se întâmplă cu corpul și mintea dacă nu faci sex pentru o perioadă îndelungată

Lipsa activității sexuale, din varii motive, are efecte asupra corpului și minții umane.

Un prim efect ar fi apariția stresului. În timpul actului sexual în corpul nostru se eliberează horomonii fericirii, respectiv dopamină, serotonină, oxitocină. Totodată, sărutările, îmbrățișările și în general gesturile de afecțiune au un impact pozitiv asupra sănătății. Dacă suntem privați de asta nu mai avem parte de acești hormoni, deci apare stresul. Ce este totuși de făcut? Puteți face exerciții fizice pentru a ajuta la eliberarea de serotonină, endorfină și dopamină.

Un alt efect al lipsei sexului duce la probleme cu memoria și cu somnul. Iar ajungem la serotonină, care ajută corpul să se relaxeze pentru a putea dormi bine. Și, totodată, ajută la îmbunătățirea performanțelor memoriei.

Femeile au probleme cu vaginul dacă nu fac sex pentru o perioadă îndelungată. Prin actul sexual crește nivelul de oxigenare cu sânge al vaginului și pereților vaginali, implicit și lubrifierea naturală. La bărbați lipsa sexului poate provoca disfuncții erectile. Prin ejaculare bărbații reduc riscul de a avea cancer la prostată.

Și, totodată, pentru persoanele care sunt în general active sexual o pauză îndelungată le poate cauza probleme mentale. Sexul este un act normal și benefic pentru minte și corp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.