Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Ce spune ministrul Finanțelor despre plafonarea prețurilor

Au existat voci care au cerut plafonarea prețurilor având în vedere că în unele magazine au crescut prețurile la anumite produse. Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a precizat însă că această măsură ar duce la penurie.

Da, au crescut preţurile şi am sesizat-o şi atunci când plătim facturi pentru Unifarm sau când plătim pentru măşti şi echipamente care vin din străinătate. Şi acolo a crescut preţul. Şi acolo am întrebat dacă acest preţ este preţul de producţie, dacă vin prin intermediari. Încercăm să avem cât mai puţini intermediari. Ca principiu, vă daţi seama că nu aş vrea să intervin, ca liberal, în controlul preţurilor pentru că după aceea dăm în altă problemă, penuria. Dacă punem şi controlăm preţurile prea jos s-ar putea să nu mai avem nimic. Trebuie să ne uităm la situaţie. Şi aştept întâi, înainte de a lua o decizie, aşa cum am luat la utilităţi, aş vrea să văd şi raportul Consiliului Concurenţei„, a explicat ministrul la Realitatea Plus.

Florin Cîțu a precizat că așteaptă raportul celor de la Corpul de Control pentru a vedea dacă au existat încălcări ale legii.

Am cerut o situaţie privind preţurile. Încă nu am o situaţie clară„, a mai spus ministrul Finanţelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.