Skip to content
Recent

Ce spune premierul despre organizarea de nunți și botezuri: Vom putea participa când ne vom vaccina

Premierul Florin Cîțu a revenit cu noi clarificări legate de luarea unor noi măsuri de relaxare, precizând însă că totul depinde de numărul de români care se vor vaccina, pentru o revenire treptată la normalitate.

Guvernul a făcut un efort și are dozele, avem dozele disponibile pentru toată lumea să se vaccineze, avem centre de vaccinare, începând din acest weekend ne putem vaccina fără niciun fel de programare, doar cu buletinul, și în centrele unde avem Pfizer și Moderna. Deci, există vaccin, există centre de vaccinare, sunt deschise non-stop, se deschide și un maraton de vaccinare în acest weekend, nu există nicio scuză să nu ne mai vaccinăm şi să putem să revin la normalitate cât mai rapid. (…) Cel mai bun stimulent, revenirea la normalitate, la o viață fără mască, în care putem să circulăm liber oricând, oriunde, ăsta este cel mai bun stimulent. Nu cred că este nevoie de altceva. (…) Noi am oferit companiilor în România centre de vaccinare, în companiile suport se face acest lucru. În același timp, va fi încă o propunere pe masa comitetului interministerial pe care am făcu-o ca în office space, în birouri, în companii, dacă toate persoanele sunt vaccinate să nu se mai poarte mască, de exemplu. Sunt propuneri care sunt pe masă. Deci există aceste motivații și în România. Vom vedea de motivații financiare dacă este nevoie mai târziu, dar eu cred că suntem responsabili și vrem să revenim la normalitate cât mai repede (…) Avem certificat de vaccinare și în România și vom face Campionatul European în România pentru persoanele vaccinate. Deci, deja există aceste lucruri. Noi am spus de la început și am avut discuția cu organizatorii de evenimente, care au fost de acord, la Cluj, știți foarte bine, m-am întâlnit cu organizatorii celor mai mari evenimente, la București – cu cei de la București, avem Summer Well la București, eu credeam că o să facem primul la București, și toți au fost de acord că vor să facă aceste evenimente doar cu persoane vaccinate. La toată lumea ne-a prezentat acel eveniment-pilot din Spania, unde au fost persoane vaccinate. Deci, cam asta este tendința”, a precizat prim – ministrul României.

Întrebat când am putea participa la nunți, botezuri, evenimente cu mai multe persoane, premierul a precizat că există posibilitatea organizării acestora cu persoane vaccinate.

Când ne vom vaccina. Este, iarăși, o propunere pe care am făcut-o pentru Comitetul interministerial pentru vineri, pentru a avea evenimente private cu persoane vaccinate. (…) Este o propunere pe care am făcut-o Comitetului interministerial (de renunțare la mască unde toți angajații sunt vaccinați n.red.), este pe masa comitetului, vom vedea ce spun cei de la Ministerul Sănătății, ce spun cei de la Ministerul Afacerilor Interne. Toți sunt acolo și vedem și opiniile lor. Este ceea ce eu cred că se poate face – dacă într-un birou toate persoanele sunt vaccinate să stea fără mască”, a mai precizat Florin Cîțu.

Totodată, premierul a anunțat că din acest weekend, începând cu data de 7 mai, românii se pot vaccina fără programare.

De vineri, din acest weekend, putem să ne vaccinăm oriunde, în centrele Pfizer și Moderna, doar cu buletinul, fără niciun fel de programare. Astăzi a fost o problemă cu prea multe persoane care au încercat în același timp, vreo 40.000 de persoane. Este o platformă pe care am făcut-o anul acesta, nu este perfectă, îmi cer scuze pentru cei care au avut de așteptat. Dar, repet, de vineri nu mai este nevoie de programare și ne putem vaccina în orice centru doar cu buletinul”, a mai specificat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.