Skip to content
Ediția de astăzi Focus

Prognoza meteo: Vine vara în sud. Ploi în celelalte regiuni

Meteorologii anunţă temperaturi uşor mai scăzute în anumite zone ale ţării în prima săptămână a lunii mai, după care acestea se vor situa în jurul valorilor normale ale perioadei în majoritatea regiunilor. Vineri, în sudul ţării se întoarce vara.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), joi, 6 mai, vremea se va menţine apropiată de normalul termic al acestei perioade, potrivit PSNews.ro

Temperaturile maxime, uşor mai ridicate decât în intervalul precedent, se vor situa între 15 şi 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 3 şi 12 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi de scurtă durată, ziua în est şi pe arii restrânse în rest, iar noaptea doar izolat în sud-vest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Dimineaţa şi noaptea, izolat, se va semnala ceaţă.

Vineri, în sudul ţării se întoarce vara, în timp ce în celelalte regiuni sunt aşteptate ploi. Conform meteorologilor, vremea se va încălzi mai ales în regiunile sudice şi va deveni în general instabilă în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei şi noaptea în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi la munte, unde pe arii relativ extinse vor fi averse şi descărcări electrice şi izolat cantităţi de apă mai însemnate.    Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări în zona montană, iar local şi temporar şi în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor situa între 17 şi 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat, se va semnala ceaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.