Skip to content
Ediția de Astăzi Recent Spot

Cine se duce de la Guvern la consultări la Cotroceni

Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a anunțat că la consultările de la Cotroceni de joi va merge alături de ministrul Justiției Tudorel Toader.

În urma invitației adresată de Klaus Iohannis, ministrul de Finanțe a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că s-a stabilit că va merge împreună cu Tudorel Toader. Asta după ce în ședința de Guvern de astăzi proiectul de buget a fost adoptat. În replică, președintele a transmis că Guvernul este în afara legii.

Totodată, și cei de la PNL au intervenit în acest scandal și au anunțat că vor depune o sesizare la Avocatul Poporului pentru a contesta la CCR ordonanța de rectificare a bugetului.

Este inadmisibilă decizia Guvernului de a adopta o rectificare bugetară cu încălcarea legii și a decizilor anterioare ale CSAT și un abuz de putere fără precedent. Bugetul de stat este folosit de PSD ca o armă politică împotriva instituțiilor care nu i se subordonează lui Liviu Dragnea. Jocul iresponsabil pe care actualul Guvern îl face pe marginea siguranței naționale pune în pericol atât angajamentele și imaginea României în plan extern cât și încrederea de care beneficiem ca țară sigură în această regiune. Partidului Național Liberal va înainta Avocatului Poporului o sesizare pentru a contesta la Curtea Constituțională ordonanța privind rectificarea bugetară, emisă fără avizul CSAT solicitat de legea în vigoare”, se arată într-un comunicat al PNL.

Totul a pornit după ce ședința CSAT de marți, 4 septembrie, s-a suspendat, iar președintele Klaus Iohannis a declarat că nu s-a dat aviz pe rectificarea bugetară, iar Guvernul trebuie să vină cu o nouă variantă de rectificare bugetară.

Preşedintele a explicat că fiind vorba despre o rectificare pozitivă, este inexplicabilă tăierea bugetelor instituţiilor din domeniul securităţii naţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.