Skip to content
Administrație locală Focus Spot

Viceprimarul Daniel Cîrjan propune ca toate ședințele de CL să fie transmise live

Viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin anunță că va supune votului colegilor, în următoarea ședință de CL, un proiect de hotărâre care ar prevede ca toate ședințele ordinare, extraordinare și de îndată ale Consiliului Local al municipiului Drobeta-Turnu Severin să fie transmise în direct, prin intermediul canalului Youtube, cu distribuire pe pagina web a Primăriei municipiului Drobeta-Turnu Severin, precum și pe rețelele de socializare”.

Daniel Cîrjan a declarat pentru PSNews Mehedinți că își dorește ca prin transmisiile live ale ședințelor de CL să se transparentizeze actul administrației locale. Totodată, va fi un gest de deschidere față de cetățeni.

Potrivit principiului transparenței, autoritățile publice au obligația să-și desfășoare activitatea într-o manieră deschisă față de public, în care accesul liber și neîngrădit la informațiile de interes public să constituie regula. Considerând că membrii Consiliului Local al Municipiului Drobeta-Turnu Severin au fost aleși de cetățeni prin votul exprimat democratic, hotărârile Consiliului Local al Municipiului Drobeta-Turnu Severin trebuie să fie adoptate în interesul și aduse la cunoștința cetațenilor. Municipiul Drobeta-Turnu Severin poate să devină un model în ceea ce înseamnă TRANSPARENȚĂ în procesul de decizie dar și în modul cum este cheltuit banul public.

Există avantaje evidente și de necombătut în situația în care această inițiativă devine hotărâre de Consiliu Local și va fi implementată:

  • transparentizarea proceselor/deciziilor din administrația locală
  • informarea eficientă a cetățenilor municipiului
  • creșterea gradului de implicare a severinenilor în problemele localității
  • creșterea încrederii în administrația locală, se arată în expunerea de motive care va însoți proiectul de Hotărâre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.